GRADSKI HOR „AS“ IZ VRŠCA PONOVO NA OKUPU: Za godinu dana imali dve velike pauze - sad pevaju pod vizirima

J. J. Baljak

04. 04. 2021. u 22:06

GRADSKI hor „As“ iz Vršca ponovo je počeo sa radom, nakon dve višemesečne pauze, zbog mera suzbijanja širenja korona virusa.

ГРАДСКИ ХОР „АС“ ИЗ ВРШЦА ПОНОВО НА ОКУПУ: За годину дана имали две велике паузе - сад певају под визирима

FOTO: A. Putnik

Podeljeni u više grupa, po glasovima, horisti se u svojim prostorijama okupljaju dva do tri puta nedeljno, kako bi održali glasove u „kondiciji“ i uvežbavali neke nove kompozicije, nadajući se da će uskoro moći ponovo i da nastupaju.

- Od osnivanja hora 1998. godine nismo imali ovako duge pauze. To nam je svima jako teško palo. Zato smo i odlučili da, poštujući sve propisane mere, tokom marta ponovo počnemo sa radom, jer nam ova okupljanja mnogo znače – kaže Anđelka Sučević, umetnički direktor i dirigent hora.

Prva pauza je trajala sedam meseci, od marta do septembra, kada su počeli da vežbaju na otvorenom. U novembru su ponovo morali da naprave pauzu, a ovog marta, kada su korona brojke u Vršcu malo popustile, rešili su da se ponovo okupe.

- Velika većina članova je vakcinisana ili ima antitela. Nije nam teško ni da tokom pevanja nosimo vizire, jer smo željni horskog pevanja, druženaja i nastupa – ističe Slavko Francuski, koji je u horu od samog osnivanja.

Hor trenutno ima tridesetak članova različitih godina, profesija i nacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

KROV NAD GLAVOM ZA OSAM PORODICA: Bačka Palanka među liderima po dodeli bespovratnih sredstava za kuću na selu