PESAK IZAZVAO HAVARIJU NA PUMPAMA: Neizvesno kada će Vlasotinčani dobiti vodu

I.Mitić

02. 04. 2021. u 14:01

VELIKE količine peska u crpnoj stanici sirove vode u Boljaru dovele su do začepljenja pumpi. To je razlog što u Vlasotincu još uvek nije normalizovano vodosnabdevanje.

ПЕСАК ИЗАЗВАО ХАВАРИЈУ НА ПУМПАМА: Неизвесно када ће Власотинчани добити воду

Foto: I. M./GU Vlasotince

Zbog ove havarije nije moguće prepumpavati sirovu vodu do postrojenja za njeno prečišćavanje, a nadležni u vlasotinačkom JKP „Vodovod“ preduzimaju sve što je neophodno da njegovi korisnici, u što kraćem mogućem roku, ponovo dobiju vodu.

- Nakon što smo, posle 30 sati, očistili crpilište od nagomilanog peska ustanovljeno je da je došlo do začepljenja pumpi. Naši radnici će sa zaposlenima u niškoj firmi „Jastrebac“, koja je ugradila pumpe 2012. godine, pristupiti njihovoj kompletnoj demontaži, kako bi se u što kraćem roku otklonio kvar – rekao je Zvonko Ilić, direktor JKP „Vodovod“ u Vlasotincu.

Dok ovi radovi ne budu gotovi Vlasotinčani će se vodom za piće i kuvanje snabdevati iz cisterni. Do sada je to činjeno sa dva namenska vozila, a broj cistreni će, kako je najavljeno, biti povećan.

Vodosnabdevanje Vlasotinca je prekinuto u sredu, u popodnevnim časovima, i od tada su ekipe vlasotinačkog JKP „Vodovod“ radile na čišćenju crpne stanice od nagomilanog peska koji se javio kao posledica prepumpavanja vode direktno iz reke Vlasine, posle januarskih poplava, kada je došlo do oštećenja vodozahvata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (0)