PESAK IZAZVAO HAVARIJU NA PUMPAMA: Neizvesno kada će Vlasotinčani dobiti vodu

Игор Митић
Igor Mitić

02. 04. 2021. u 14:01

VELIKE količine peska u crpnoj stanici sirove vode u Boljaru dovele su do začepljenja pumpi. To je razlog što u Vlasotincu još uvek nije normalizovano vodosnabdevanje.

ПЕСАК ИЗАЗВАО ХАВАРИЈУ НА ПУМПАМА: Неизвесно када ће Власотинчани добити воду

Foto: I. M./GU Vlasotince

Zbog ove havarije nije moguće prepumpavati sirovu vodu do postrojenja za njeno prečišćavanje, a nadležni u vlasotinačkom JKP „Vodovod“ preduzimaju sve što je neophodno da njegovi korisnici, u što kraćem mogućem roku, ponovo dobiju vodu.

- Nakon što smo, posle 30 sati, očistili crpilište od nagomilanog peska ustanovljeno je da je došlo do začepljenja pumpi. Naši radnici će sa zaposlenima u niškoj firmi „Jastrebac“, koja je ugradila pumpe 2012. godine, pristupiti njihovoj kompletnoj demontaži, kako bi se u što kraćem roku otklonio kvar – rekao je Zvonko Ilić, direktor JKP „Vodovod“ u Vlasotincu.

Dok ovi radovi ne budu gotovi Vlasotinčani će se vodom za piće i kuvanje snabdevati iz cisterni. Do sada je to činjeno sa dva namenska vozila, a broj cistreni će, kako je najavljeno, biti povećan.

Vodosnabdevanje Vlasotinca je prekinuto u sredu, u popodnevnim časovima, i od tada su ekipe vlasotinačkog JKP „Vodovod“ radile na čišćenju crpne stanice od nagomilanog peska koji se javio kao posledica prepumpavanja vode direktno iz reke Vlasine, posle januarskih poplava, kada je došlo do oštećenja vodozahvata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ZLATNI JUBILEJ NOVOSADSKE AKADEMIJE UMETNOSTI: Svečanost povodom obeležavanja 50 godina, u  SNP u ponedeljak 22. aprila