RADOVI U VRŠAČKOM SELU VLAJKOVAC: Uređuju prostorije za stoni-tenis, prave staze oko seoskih ustanova

J. J. BALjAK

01. 04. 2021. u 16:45

U VRŠAČKOM selu Vlajkovac u toku je uređenje prostorija u zgradi Mesne zajednice namenjenih stonoteniskom klubu, kao i izgradnja novih staza kod Doma kulture i ispred prostorija Rumunske pravoslavne crkve, koje finansira lokalna samouprava.

РАДОВИ У ВРШАЧКОМ СЕЛУ ВЛАЈКОВАЦ: Уређују просторије за стони-тенис, праве стазе око сеоских установа

foto:Grad Vrsac

Radove je obišao član Gradskog veća za ruralni razvoj Slaviša Maksimović, koji je tom prilikom istakao da su dosad uložili značajna sredstva u rekonstrukciju same zgrade MZ, koja sada predstavlja reprezentativno zdanje na putu Vršac – Beograd.

-Na selima život ne može da se odvija kvalitetno i funkcionalno bez dobro organizovanih mesnih zajednica, a zahvaljujući aktivnom angažovanju lokalne samouprave u prethodne četiri godine, uspeli smo da njihov rad podignemo na potpuno novi nivo. Istrajni smo u nameri da tako bude u sva 22 sela – kaže Maksimović.

Da mesne zajednice aktivno učestvuju u unapređenju života na selima, govori i činjenica da je na inicijativu saveta MZ Vlajkovac u prethodnom periodu uređen sportski teren, na kom lokalni fudbalski klub, prvi put svojoj dugogodišnjoj istoriji, igra utakmice Vojvođanske lige. Izgrađena je i ograda oko seoskog groblja, a uređene su i brojne zelene površine.

-Predstoji nam i nabavka stolova za stoni-tenis, koji će biti postavljeni u sali koja se upravo uređuje, jer nam je želja da se što više mladih okuplja u ovim prostorijama. Takođe, planiramo i da u toku godine saniramo što više staza u selu – najavio je Safet Tihić, predsednik MZ Vlajkovac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024