TRAŽE SE PORODIČNI ASISTENTI: Konkurs za pet radnih pozicija u kraljevačkom SOS Dečijem selu

G. Ć.

30. 03. 2021. u 12:21

KRALjEVAČKO SOS Dečje selo raspisalo je nedavno konkurs za angažovanje petoro porodičnih asistenata.

ТРАЖЕ СЕ ПОРОДИЧНИ АСИСТЕНТИ: Конкурс за пет радних позиција у краљевачком СОС Дечијем селу

FOTO: G. Šljivić

Zadatak SOS porodičnih asistenata je da pružaju aktivnu podršku SOS hraniteljima, utičući tako i na formiranje kulture življenja i stanovanja, estetsko, moralno i radno vaspitanje dece. Oni sistematski razvijaju radne, higijenske i kulturne navike kod dece, negujući porodičnu atmosferu i gradeći stabilan odnos sa decom u svakoj SOS porodici.

- Briga o deci je važan aspekt rada, pa ukoliko volite i želite da čitate priče, pričate bajke, učite sa mališanima pesmice, igrate igre, učestvujete u izradi domaćih zadataka i sa decom učite, ukoliko ste odgovorni i spremni za rad u atmosferi koja promoviše i primenjuje visoko profilisane humanitarne principe, sa posebnim akcentom na zaštitu prava i dostojanstva deteta, ovo je pravi poziv za vas – navodi se u saopštenju SOS Dečjeg sela u Kraljevu. - Konkurs je otvoren do 5. aprila, a zainteresovani više informacija mogu pronaći na zvaničnom internet sajtu sos-decijasela.rs.

Trenutno u kraljevačkom Dečjem Selu i Zajednici mladih ukupno živi 92 dece i mladih. Pre 15 godina postavljeni su temelji za izgradnju 14 kuća za SOS hraniteljske porodice koje brinu o deci i mladima bez roditeljskog staranja. Tako je ovo humano naselje počelo svoj život, vodeći se misijom da svako dete ima pravo na dom pun ljubavi. Do sada je u Selu odraslo i osamostalilo se više od 160 dece i mladih bez roditeljskog staranja iz cele Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)