JOŠ JEDAN GRAD PROGLASIO VANREDNU SITUACIJU: Loša epidemiološka slika u Vlaasotincu

Игор Митић
Igor Mitić

24. 03. 2021. u 15:15

U VLASOTINCU je, prema podacima ovdašnjeg Doma zdravlja, u prethodna dva dana, PCR i antigenskim testovima, potvrđeno 40 odnosno 42 nova slučaja infekcije virusom korona, pa je zbog pogoršanja epidemiološke situacije predsednik opštine Bratislav Petrović ponovo uveo vanrednu situaciju.

ЈОШ ЈЕДАН ГРАД ПРОГЛАСИО ВАНРЕДНУ СИТУАЦИЈУ: Лоша епидемиолошка слика у Влаасотинцу

Foto: I.Mitić

Polovina od ukupnog broja testiranih je imala pozitivan nalaz, a u vlasotinačkoj kovid ambulanti se na pregled javi u proseku oko 200 ljudi. Vrtić „Kolibri“ Predškolske ustanove „Milka Dimanić“ biće zatvoren 14 dana zbog toga što je koronom zaraženo šest, od 18 vaspitača, dok je šest u izolaciji.

Lokalni Štab za vanredne situacije predložio je Školskoj upravi u Leskovcu da deca od prvog do četvrtog razreda vlasotinačke Osnovne škole „8. oktobar“ pređu na on-lajn nastavu, dok će dezinfekcija javnih prostora i stambenih zgrada biti nastavljena.

Obaveza je svakog građanina da prijavi policiji nepoštovanje mera izolacije, a nadležni će postupati po tim prijavima – poručio je Filip Stanković, komandir Policijske stanice u Vlasotincu.

Prema podacima leskovačkog Zavoda za javno zdravlje u ovoj opštini je u prethodnih deset dana laboratorijski potvrđeno 149 slučajeva zaraze.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna