NEMA PREMINULIH, JOŠ 122 OSOBE ZARAŽENE: Korona presek za Rudničko-takovski kraj, u kovid odeljenjima 24 pacijenta

M. B.

16. 03. 2021. u 15:02

ZVANIČNI današnji izveštaj o posledicama zaraze korona virusom u Rudničko-takovskom kraju glasi: srećom, bez ijednog preminulog u odnosu na prethodne dane, u Kovid odeljenjima Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, tokom minula 24 sata, prema preseku od jutros, leče se ukupno 24 pacijenta, dvoje više u odnosu na jučerašnje podatke.

НЕМА ПРЕМИНУЛИХ, ЈОШ 122 ОСОБЕ ЗАРАЖЕНЕ: Корона пресек за Рудничко-таковски крај, у ковид одељењима 24 пацијента

Foto: M. Bošnjak

- Na Grudnom odeljenju smešteno je 15 pacijenata, na Neurologiji devet. Pozitivno na korona virus ih je 23, jedan pacijent ima negativan rezultat testiranja. U protekla 24 sata, primili smo na lečenje četiri pacijenta sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju korona virusom, dvoje pacijenata smo u tom periodu otpustili kući – izjavio je danas dr Predrag Šutić, v.d. direktora te bolnice.

Broj novozaraženih korona virusom u ovom kraju, tokom minulih pet dana (računajući od poslednjeg zvaničnog izveštaja medijima iz milanovačkog Doma zdravlja od 11. marta) do ovog izveštavanja je 122. Po dosadašnjoj računici tog Doma zdravlja, ukupan broj obolelih od korona virusa u aktuelnom „piku“ epidemije iznosi ukupno 2.132, od kojih je izlečeno 941.

- U Kovid ambulantama Doma zdravlja, juče je pregledana 161 osoba, urađeno 68 antigenskih testova, uzeto devet nazofaringealnih briseva, sedam osoba je upućeno na hospitalizaciju. Od sutra, u rad u Kovid ambulantama uvodi se još jedna lekarska ekipa, da bi se izbegle gužve – izjavio je danas dr Aleksandar Čivović, v.d. direktora te ustanove.

Pandemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su, prema zvaničnim podacima, izlečeni. U drugoj, od polovine juna i u aktuelnom „piku“ koji još ne pokazuje trend smirivanja, zaražena su ukupno 2.132 lica, uz nažalost 91 smrtnu žrtvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)