PRIDRŽAVATI SE MERA PROTIV KORONE! Povećan broj pregleda u kovid ambulanti Novo naselje u Valjevu

B. PUZOVIĆ

09. 03. 2021. u 10:29

U KOVID ambulanti Novo naselje od početka marta evidentan je blagi porast broja pregleda osoba sa simptomima respiratornih infekcija, koje podsećaju na kovid 19, pa stručnjaci epidemiološku situaciju u Valjevu ocenjuju kao nestabilnu. Od početka meseca, obavljeno je oko 1.750 – u proseku 250 pregleda dnevno.

ПРИДРЖАВАТИ СЕ МЕРА ПРОТИВ КОРОНЕ! Повећан број прегледа у ковид амбуланти Ново насеље у Ваљеву

Foto: DZ Valjevo

Svakodnevno se, ističu lekari, povećava i broj osoba koje su pozitivne na virus korona. Do sada, u martu, već je dostignuta polovina pozitivnih koliko ih je bilo prošlog meseca! U februaru bilo je 557 novih slučajeva, a u prvih sedam dana marta od 703 testirana u kovid ambulanti 251 je bio pozitivan na koronu.

BLAŽA SLIKA

- Klinička slika bolesti kovid 19 kod pacijenata koji se javljaju našim lekarima većinom su blaže – kaže dr Antić. - Međutim, u našu kovid ambulantu dolaze i osobe sa znatno težim stanjem, pogotovo oni koji se kasno jave. Uz poštovanje preventivnih mera, imunizacija je jedan od načina da se epidemija stavi pod kontrolu. Do sada, Dom zdravlja je upotrebio oko 19.100 vakcina, zajedno sa Opštom bolnicom oko 20.500 doza. Do sada, revakcinisano je 7.500 građana.

- Svakako treba da se zabrinemo, iako su broj pregleda dnevno znatno manji nego u novembru prošle godine, kada nam se javljalo i više od 700 pacijenata u jednom danu – kaže direktorka Doma zdravlja Valjevo Branka Antić.

- Povećanje broja pozitivnih dokaz je da se građani ne pridržavaju mera, zato apelujemo da nose maske, održavaju higijenu ruku, ne borave u prostorijama sa mnogo ljudi, to se odnosi i na period bar dve nedelje posle vakcinacije, ali i posle treba da se čuvaju. Apelujemo i na mlade, da smanje sa žurkama, kako bi što pre izašli iz ove situacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!