BIO JE JEDAN OD NAJBOLJIH DIPLOMACA: KC Niš se sa tugom orpostio od mladog lekara Bobana Rajkovića

J. Ć.

07. 03. 2021. u 23:08

БИО ЈЕ ЈЕДАН ОД НАЈБОЉИХ ДИПЛОМАЦА: КЦ Ниш се са тугом орпостио од младог лекара Бобана Рајковића

Foto: J. Ćosin

POVODOM tragične smrti mladog lekara Bobana Rajkovića iz Niša, koji je preminuo u Beogradu, u kovid bolnici u Batajnici, oglasio se i Klinički centar Niš.

 

- Sa velikom tugom, nevericom i žaljenjem primili smo vest da je naš mladi kolega doktor Boban Rajković preminuo u Kovid bolnici u Batajnici. Naš mladi kolega je primljen u UKC Niš kao jedan od najboljih diplomaca Medicinskog fakulteta u Nišu i započeo je sa radom na Klinici za gastroenterologiju i hepatologiju pre dve godine. U aprilu i maju prošle godine je bio uključen u lečenje kovid pacijenata nakon čega je nastavio rad na matičnoj klinici i nije imao dalji kontakt sa kovid pozitivnim pacijentima.

- Na žalost, krajem decembra prošle godine je dijagnostikovana akutna i veoma teška bolest jetre, zbog čega je početkom januara ove godine upućen na dalje lečenje i dijagnostiku u UKC Srbije.

NJegove kolege su bile stalno u kontaktu sa njim. Sredinom februara je utvrđeno da je pozitivan na virus Kovid 19 nakon čega je prebačen u Kovid bolnicu u Batajnici, gde je i preminuo pre dva dana. Izgubili smo vrednog i perspektivnog mladog doktora i saučestvujemo u bolu njegove porodice - saopštio je KC Niš.

Foto: Facebook

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)