RASTE BROJ OBOLELIH SA UPALOM PLUĆA ZBOG KORONE: U crvenoj kovid zoni i treće bolničko odeljenje u Negotinu

S. M. JOVANOVIĆ

05. 03. 2021. u 16:50

ZBOG povećanog broja pacijenata sa upalom pluća izazvane virusom korona od danas je u kovid režimu i Interno odeljenje negotinske bolnice.

РАСТЕ БРОЈ ОБОЛЕЛИХ СА УПАЛОМ ПЛУЋА ЗБОГ КОРОНЕ: У црвеној ковид зони и треће болничко одељење у Неготину

Foto: S. M. Jovanović

U takozvanoj crvenoj zoni su čak tri bolnička odeljenja, Grudno, Odeljenje neurologije i Interno na kojima je zbrinuto 37 kovid pozitivnih pacijenata, od kojih je čak 17 na kiseoničkoj podršci.

- U prethodna dva dana hospitalizovano je 19 pacijenata, dok je jedan pacijent upućen na dalje lečenje u kovid bolnicu Batajnica. Imajući u vidu povećan broj onih kojima je potrebno bolničko lečenje, Interno odeljenje je pripremljeno za prijem kovid pozitivnih pacijenata kojima će u narednim danima biti potrebna medicinska pomoć i kiseonička potpora – kaže dr Vidosava Paunović Barbulović, vršilac dužnosti direktora negotinskog Zdravstvenog centra.

U poslednja 24 časa prisustvo virusa korona laboratorijskim antigen testiranjima potvrđen je kod 28 građana sa prebivalištem u opštini Negotin i to kod 13 osoba ženskog pola, od kojih najmlađa ima godinu dana, a ostale od 19 do 70 godina, kao i kod 15 muškaraca od 18 do 92 godine.

- Od ukupno 485 zaposlenih u Zdravstvenom centru Negotin, šestoro je pozitivno na korona virus, i to dva lekara, jedna medicinska sestra-tehničar i tri nemedicinska radnika. Svi su na kućnom lečenju i u izolaciji - dodaje dr Paunović Barbulović.

Lekari kovid ambulante obavili su 39 pregleda u poslednja 24 časa od kojih je 31 osoba došla na prvi, a osam na kontrolni pregled. U pedijatrijskoj kovid ambulanti obavljena su 22 pregleda dece i mladih.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!