KRUŠEVAC U AKCIJI „VRŠNJACI VRNJŠACIMA“: Doniraj opremu za đake koji pohađaju onlajn nastavu

S.B.

04. 03. 2021. u 16:11

PRIKUPLjANjE mobilnih telefona,tableta i računara za učenike osnovnih i srednjih škola koji pohađaju onlajn nastavu organizuje se i u Kruševcu i Rasinskom okrugu.

КРУШЕВАЦ У АКЦИЈИ „ВРШЊАЦИ ВРЊШАЦИМА“: Донирај опрему за ђаке који похађају онлајн наставу

Foto roditelji.me

Još danas je moguće konktaktirati lokalne organizacije koje su se priključili akciji „Vršnjaci vršnjacima-digitalne onlajn klupe“,kako bi uređaji došli do đaka kojima je neophodna oprema za praćenje onlajn nastave, a za teritoriju Rasinskog okruga, akciju organizuje i Alternativni centar za devojke.

Svako može da donira uređaj tako što će se obratiti ACDZ putem njihovog FB ili Instagram profila.

-Uređaji moraju biti ispravni i funkcionalni-napominju u ACDZ Kruševac.-Manje ogrebotine dolaze u obzir,ali jedino ukoliko ne utiču na ispravnost uređaja. Poželjno je da uz uređaj donirate i pripadajući punjač.Takođe, molimo vas da uređaje vratite na sistemska podešavanja kako bi bili spremni za rad kod novih vlasnika i vlasnicaa.

Prema podacima koje je podelila Unija srednjoškolaca Srbije u okviru ove akcije, 37 posto učenika srednjih škola deli računar sa ukućanima, čak 15 posto srednjoškolaca nema pristup računaru(uključujući i telefone i tablete), dok je taj procenat i veći kada je reč o đacima osnovnih škola.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

REKONSTRUKCIJA KOLOVOZA MENJA TRASE: Autobusi u Sremskoj Kamenici saobraćaće novim pravcima