PUNE KOVID BOLNICE U PČINJSKOM OKRUGU: Ne smanjuje se broj novootkrivenih slučajeva virusa korona

J.S.

25. 02. 2021. u 14:25

DVE kovid bolnice u Vranju i jedna u Surdulici gotovo su pune, svega je dvadesetak slobodnih bolničkih ležajeva prema današnjim podacima.

ПУНЕ КОВИД БОЛНИЦЕ У ПЧИЊСКОМ ОКРУГУ: Не смањује се број новооткривених случајева вируса корона

Foto: J.S.

U kovid bolnicama Zdravstvenog centra u Vranju hospitalizovan je 141 pacijent. Od tog broja 128 je pozitivno na korona virus, 127 pacijenata je sa bronhopneumonijom, dok je na kiseoniku 65. Na bolničko lečenje primljeno je  u predhodna 24 sata 16 pacijenata, dok je otpušteno 13. Od ovog broja, 2 pacijenta su upućena na dalje lečenje u Kruševac i 1 u Surdulicu.

Trenutno je u kovid bolnicama u Vranju 19 slobodnih postelja. Što se tiče surduličke kovid bolnice i tamo su bolničku kapaciteti skoro popunjeni. Trenutno se leči 60 pacijenata, što znači da su svega tri slobodna kreveta. U predhodna 24 sata bilo je čak 11 prijema i pet otpusta.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje u Vranju korona virus je potvrđen kod ukupno 151 stanovnika okruga, od 419 obrađenih uzoraka što ponovo pokazuje na visko procenat zaraženih u odnosu na testirane.

U Vranju je 109 novoobolelih, Preševu 13, Vladičinom Hanu 12, Surdulici i Bujanovcu po 8, u Trgovištu je jedan novooboleli dok u Bosilegradu nema novih slučajeva. U kovid ambulanti tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 275 pregleda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere