SALAPURA OBIŠAO VAKCINALNI PUNKT: U "Medisonu" nema gužvi i dužih čekanja

B.Grujić

19. 02. 2021. u 11:30

DA u sportskoj dvorani "Medison" u Zrenjaninu, u kojoj se od 27. januara sprovodi masovna vakcinacija građana, uverio se lično gradonačelnik Simo. Salapura, koji je obišao ovaj vakcinalni punkt Doma zdravlja i u razgovoru sa pacijentima i zdravstvenim radnicima, uverio se u sjajnu organizaciju.

САЛАПУРА ОБИШАО ВАКЦИНАЛНИ ПУНКТ: У Медисону нема гужви и дужих чекања

Foto: Grad Zrenjanin

 - Nema gužvi i čekanja dužih od nekoliko minuta, građani dolaze po pozivu, u zakazano vreme - istakao je Salapura, uz napomenu da nakon prijave na ulazu u dvoranu, pacijenti odlaze na lekarski pregled u jednu od šest improvizovanih ordinacija, a nakon vakcine zadržavaju se u čekaonici još petnaestak minuta.


Od 11. januara, kada je u Zrenjaninu počela vakcinacija protiv korona virusa, do sada,  utrošeno je ukupno 11.216 doza vakcina, od toga 7. 315 za prvu vakcinu i 3.901 za revakcinaciju, a osim dvorane "Medison", vakcinacija se obavlja i u objektu stare Specijalističke poliklinike.

Foto: Grad Zrenjanin

 


   Prema podacima Zavoda za javno zdravlje u Zrenjaninu,  vakcinom proizvođača "Fajzer" vakcinisano je 435, a revakcinisano 217 Zrenjaninaca, prvu dozu vakcine kineskog proizvođača "Sinofarm" primilo je 6.167 građana, drugu 3.684, dok je ruskom vakcinom "Sputnjik" vakcinisano 713 lica. 


Građani koji su se vakcinisali, kroz knjigu utisaka uputili su samo reči hvale lekarima, medicinskom osoblju i volonterima Crvenog krsta, ističući njihovu ljubaznost, profesionalnost i dobru organizaciju. 

U OKRUGU 17,5 HILjADA VAKCINISANIH

Na teritoriji pet opština Srednjobanatskog okruga, u Zrenjaninu, Žitištu, Novoj Crnji, Novom Bečeju i Sečnju, ukupno je vakcinisano 17.408 lica i to  16.152 njih kineskom vakcinom, 883 vakcinom  "Fajzer" i 534 osoba vakcinom ruskog proizvođača "Sputnjik". 



 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)