POGORŠANA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U KRALJEVU: Četvoro preminulih i 66 novozaraženih

G.Ć.

18. 02. 2021. u 16:00

ZA samo jedan dan u Kraljevu je drastično povećan broj novozaraženih korona virusom. Od ukupno 369 testiranih uzoraka brisa sa teritorije grada na Ibru, računajući 119 PCR i 250 antigen metodom, na kovid-19 pozitivno je 66, čak 23 više u odnosu na prethodni dan, saopštio je Gradski krizni štab prema podacima odašnjeg Zavoda za javno zdravlje.

ПОГОРШАНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У КРАЉЕВУ: Четворо преминулих и 66 новозаражених

Foto: G. Šljivić

U proteklih 24 sata, dodaje se u saopštenju, od posledica korone preminulo je četvoro kovid pacijenata sa teritorije Kraljeva, tako da je do sada ukupno 195 Kraljevčana izgubilo životnu bitku protiv ovog virusa.

Od izbijanja epidemije, u kraljevačkom kraju ukupno je registrovano 11.943 slučajeva zaraze, dok je u trećem talasu, od 16. oktobra prošle godine, zvanično potvrđeno 10.487.

U ovdašnjoj Opštoj bolnici „Studenica“ hospitalizovano je 34 kovid pacijenata. Na intenzivnoj nezi je zbrinuto devetoro, od kojih je dvoje na respiratoru, a sedmoro na neinvazivnoj ventilaciji. Kako je saopšteno, tokom proteklih 24 sata u ovoj ustanovi preminulo je petoro pacijenata, osmoro je novoprimljenih, a 16 je otpušteno sa bolničkog lečenja. U ovom periodu u Kovid ambulanti ukupno je obavljeno 87 pregleda.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)