SMEĆE SE PONOVO ODVOZI U UŽICE: Rešen problem nagomilavanja otpada na transfer-stanici u Prelićima

V. ILIĆ

18. 02. 2021. u 07:26

NEKADAŠNjE smetlište, a danas transfer-stanica u Prelićima kod Čačka je potpuno očišćena, odnosno sa nje je uklonjeno više od 100 tona otpada koji se ovde gomilao zbog kvarova na kamionima za transport do regionalne deponije "Duboko" kraj grada na Đetinji.

СМЕЋЕ СЕ ПОНОВО ОДВОЗИ У УЖИЦЕ: Решен проблем нагомилавања отпада на трансфер-станици у Прелићима

Foto V. Ilić

- Uz angažovanje dodatne mehanizacije, uspeli smo da sav zaostali otpad transportujemo do Užica, pa su sada svi kontejneri potpuno prazni i sve je čisto. Platili smo i privatnu firmu koja je odvezla četiri ture, tako da je ovaj problem u potpunosti rešen - kaže direktor JKP "Duboko" Momir Milovanović, dok čelnik JKP "Komunalac" Petar Domanović dodaje da Čačani nisu osetili posledice jer je opasnost od potencijalne ekološke katastrofe brzo otklonjena.

Navodi i to da ovo komunalno preduzeće iz Čačka na transfer-stanicu svakodnevno doveze oko 150 tona otpada i redovno ga transportuje do Užica, jer svako nagomilavanje predstavlja veliki problem.

AKCIJA Očišćen teren kraj Čačka, Foto V. Ilić

Inače, saznajemo, krajem marta bi trebalo da otpočnu proširenje i stabilizacija tela deponije "Duboko", radovi će potrajati nekoliko meseci, a odlaganje otpada na novi deo bi trebalo da se ustali od avgusta. Ministarstvo za zaštitu životne sredine je za ovu investiciju opredelilo 96 miliona...

S druge strane, odbornik grupe građana pod nazivom "Čačak je naš" Dragan Bisenić, koji je prvi ukazao na problem nagomilavanja smeća u Prelićima, gradskoj Komunalnoj inspekciji je podneo prijavu protiv N. N. lica koje je odgovorno za stvaranje "divlje" deponije na transfer-stanici u MZ Sveti Sava.

Dragan Bisenić, Foto Privatna arhiva

- Zanemaruje se činjenica da ovo nije prvi akcident u Prelićima i sve bi, verujem, postalo uobičajena praksa da mi, ovoga puta, nismo alarmirali javnost. Ovom prijavom to želimo da zaustavimo, ali jednako insistiramo na zakonskoj i političkoj odgovornosti onih koji su to do sada radili, ili ništa nisu učinili da do toga ne dođe, a resorno su zaduženi - zaključuje Bisenić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!