KUĆNI LJUBIMCI "NA POPRAVNOM": Najavljene izmena i dopuna odluke skupštine grada u Požarevcu

D. NOVKOVIĆ

18. 02. 2021. u 08:25

ZBOG višednevnih, burnih reakcija vlasnika kućnih ljubimaca, lokalna samouprava u Požarevcu je najavila izmenu i dopunu odluke koja predviđa da se u stanu mogu držati samo jedan pas ili jedna mačka.

КУЋНИ ЉУБИМЦИ  НА ПОПРАВНОМ: Најављене измена и допуна одлуке скупштине града у Пожаревцу

Foto D. N.

Tokom ovim povodom organizovane konferencije za medije, gradonačelnik Saša Pavlović je najavio da će tek biti doneta konačna verzija pomenutog lokalnog akta.

- Burne reakcije shvatamo kao signal da treba još jednom sve da razmotrimo, jer nijedna odluka nije Sveto pismo, da ne bi mogla da se izmeni. Zato nam narednih dana sledi komunikacija sa građanima, udruženjima i pravnim licima koja zastupaju stambene zgrade - najavio je Pavlović.

POVOD

- PAŽLjIVO osluškujemo želje naroda i, ako treba, menjaćemo odluku koja je, istine radi, i doneta jer je bilo više žalbi sugrađana na način na koji neki drže pse, kao i na lokacije na kojima to čine, jer neki poseduju čak i odgajivačnicu u centru Požarevca - tvrdi gradonačelnik Pavlović.

Istakao je i podatak da se predlog (ne)sporne odluke nalazio na javnom uvidu, ali da su tada dobili samo mali broj sugestija, od kojih su neke i uvažili.

- Ponovićemo kompletan postupak koji će, kao i prethodni, biti pred očima javnosti.

Iznova će biti organizovan javni uvid i tek potom će biti doneta konačna verzija Odluke - poručio je prvi čovek Požarevca, naglašavajući i to da su slične odluke već donete u više gradova i opština po Srbiji, a neke od njih su i rigoroznije, jer su zabranile držanje određenih vrsta pasa.

Uz napomenu da lokalna samouprava ne želi da pravi probleme vlasnicima pasa i mačaka, zaključuje i to da treba imati u vidu i onaj drugi deo javnosti, koji je odluku o ograničenju broja ljubimaca u stanovima dočekao sa odobravanjem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)