PRELIĆI OPET ČISTI: Rešen problem nagomilavanja otpada na transfer stanici kod Čačka

V. I.

17. 02. 2021. u 12:13

NEKADAŠNjA deponija, a danas transfer stanica u Prelićima kod Čačka potpuno je očišćena, odnosno sa nje je uklonjeno više od 100 tona otpada, koji se ovde gomilao zbog kvarova na kamionima za transport.

ПРЕЛИЋИ ОПЕТ ЧИСТИ: Решен проблем нагомилавања отпада на трансфер станици код Чачка

Foto: V. I.

Smeće je odvezeno na regionalnu deponiju „Duboko“.


- Uz angažovanje dodatne mehanizacije uspeli smo sav zaostali otpad da transportujemo od Čačka do Užica. Svi kontejneri su potpuno prazni i sve je čisto. Platili smo i privatnu firmu koja je odvezla četiri ture, tako da je ovaj problem u potpunosti rešen – rekao je direktor JKP „Duboko“ Momir Milovanović.

Petar Domanović, direktor JKP „Komunalac“ iz Čačka dodao je da građani nisu osetili posledice, te da je opasnost od potencijalne ekološke katastrofe brzo otklonjena. On je naglasio da komunalno preduzeće iz Čačka dnevno na transfer stanicu doveze oko 150 tona otpada i redovno ga transportuje do Užica, jer svako nagomilavanje predstavlja veliki problem.

Kako su naglasila dva direktora, u planu su radovi na proširenju i stabilizaciji tela deponije Duboko koji počinju krajem marta. Radovi će trajati nekoliko meseci, a odlaganje otpada na prošireni deo trebalo bi da počne u avgustu. Ministarstvo za zaštitu životne sredine za ovu investicuju opredelilo je 96 miliona dinara.

Sa druge strane, odbornik Grupe građana “Čačak je naš“ Dragan Bisenić, koji je prvi ukazao na problem nagimalavanja smeća u Prelićima, podneo je prijavu Komunalnoj inspekciji grada Čačka protiv NN lica koje je odgovorno za, kako se navodi u prijavi, stvaranje divlje deponije na transfer stanici “Prelići“, u MZ Sveti Sava.

- Izostavlja se činjenica da ovo nije prvi put da se ona pravi na lokaciji transfer stanice i da da bi to postala praksa da mi ovoga puta nismo izašli u javnost. Ovom prijavom to želimo da zaustavimo i istovremeno da potenciramo zakonsku i političku odgovornost onih koji su to do sada radili ili nisu učinili ništa da do toga ne dođe, a resorno su odgovorni za to. Pitanje koje se logično nameće je šta bi bilo da i ovoga puta to nije došlo do javnosti. Odgovor je naravno poznat – zaključio je Bisenić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!