TIODOROVIĆ U VRANJU: "Ovo su posledice zimovanja i zimskog raspusta" (FOTO)

J.S.

10. 02. 2021. u 15:06

VRANJE je treći grad u Srbiji po broju zaraženih, rekao je danas u Vranju član Republičkog Štaba profesor Branislav Tiodorović.

ТИОДОРОВИЋ У ВРАЊУ: Ово су последице зимовања и зимског распуста (ФОТО)

Foto: J.S.

On je rekao da su građani Srbije pokazali veliku odgovornost tokom praznika, ali da je došlo do opuštanja, zimovanja i drugih druženja što je dovelo do toga da su čitave porodice zaražene.

U Vranju je u toku sastanak sa predstavnicima lokalne samouprave, Zdravstvenog centra, Zavoda za javno zdravlje i predstavnika Policije i inspekcije, kako bi se eventualno preduzele nove mere u cilju sprečavanja širenja virusa.

Foto: J.S.

Ono što dodatno zabrinjava je broj obolelih učenika. Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković pre početka sastanka rekao je da do zaražavanja nije došlo u školama gde se maksimalno poštuju mere prevencije već na privatnim okupljanjima.

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju, od 393 uzorka iz Pčinjskog okruga, 114 je pozitivno na korona virus. Od ovog broja čak 89 je iz Vranja, 5 iz Vladičinog Hana, 2 iz Surdulice, 6 iz Preševa, 8 iz Bujanovca i 4 iz Trgovišta. U kovid ambulanti tokom jučerašnjeg dana obavljeno je čak 200 pregleda, a u vranjskim kovid bolnicama leči se 111 pacijent.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)