PREMINUO JOŠ JEDAN PACIJENT, U BOLNICI 38: Od početka epidemije u martu 2020. zvanično ukupno zaraženo 1.580, preminulo 86

M. B.

04. 02. 2021. u 15:14

OD posledica korona virusa, tokom minula 24 sata, preminula je, nažalost, još jedna osoba u Kovid odeljenjima Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu.

ПРЕМИНУО ЈОШ ЈЕДАН ПАЦИЈЕНТ, У БОЛНИЦИ 38: Од почетка епидемије у марту 2020. званично укупно заражено 1.580, преминуло 86

Foto: M.B.

Na tim odeljenjima, trenutno se leči 38 pacijenata, dva manje u odnosu na jučerašnje zvanično izveštavanje.

Ovaj zvanični izveštaj medijima je danas potvrdio dr Predrag Šutić, v.d. direktora te bolnice.

- Prema preseku od jutros od osam sati, od tih 38 trenutno ukupno hospitalizovanih pacijenata, na Grudnom odeljenju smešteno je njih 14, na Internom 15 i devet na Neurologiji. Tokom protekla 24 časa, hospitalizovali smo tri osobe sa simptomima, koji ukazuju na moguću infekciju korona virusom, petoro pacijenata otpustili smo kući (isti broj otpuštenih je, srećom, i danas kao i jučerašnji, primedba novinara). Jednog pacijenta smo prevezli na daljnje lečenje u Kovid bolnicu u Batajnici. Od trenutno zbrinutih u našoj bolnici, pozitivno na korona virus je njih 26, negativno devet, tri pacijenta čekaju rezultate testiranja, ili testiranje – izjavio je danas dr Šutić.

O trenutnoj epidimološkoj situaciji u Rudničko-takovskom kraju, broju novozaraženih od kovida-19 do ovog izveštavanja, danas još nema novih zvaničnih podataka.

Statistiku epidemije kovid-19 u ovom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su, prema zvaničnim podacima, izlečeni. U drugoj, od polovine juna do sada, zaraženo je ukupno 1.520 lica, uz nažalost 81 smrtnu žrtvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna