KORONA U PČINJSKOM OKRUGU: I dalje visok procenat novozaraženih

J.S.

04. 02. 2021. u 12:19

PROCENAT potvrđenih slučajeva u odnosu na testirane, na teritoriji Pčinjskog okruga i dalje je visok i prelazi 20 procenata, kaže za "Novosti" epidemiolog dr Slađan Stanković.

КОРОНА У ПЧИЊСКОМ ОКРУГУ: И даље висок проценат новозаражених

Foto:G.Šljivić

On dodaje da broj novoobolelih, broj ljudi koji se na dnevnom nivou javlja u kovid ambulantu, kao i broj hospitalizovanih epidemiološku situaciju čine i dalje vanrednom.

U toku jučerašnjeg dana u Pčinjskom okrugu testirano je 278 pacijenata, od kojih su 62 pozitivna na virus korona.

Najveći broj novih slučajeva je ponovo u Vranju, gde se beleži 44 obolela. U Preševu je kod sedam osoba potvrđen virus, Vladičinom Hanu pet, Bujanovcu četiri i u Surdulici dvoje.

Opštine Trgovište i Bosilegrad nemaju novoobolele od koronavirusa.

U kovid ambulanti u Vranju tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 168 pregleda, od kojih je 76 prvih. Uzorkovana je krv kod 101 pacijenta i sačinjena su 64 rentgen snimka od kojih je kod 16 pacijenata dijagnostikovana bronhopneumonija.

U kovid bolnicama u Vranju hospitalizovano je 107 pacijenata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)