DIJAGNOZA POGUBNIJA OD UJEDA STRŠLJENA: Saša Kopčić iz Ćukovca kod Vranja traži pomoć za svoju obolelu suprugu

J. STOJKOVIĆ

02. 02. 2021. u 09:11

SAŠA Kopčić iz sela Ćukovac kod Vranja je već mesecima očajan jer, kaže, za svoju teško bolesnu suprugu želi bolju negu, ali niko ne želi da nju iz Zdravstvenog centra u gradu pod Pržarom transportuje u neku drugu medicinsku ustanovu.

ДИЈАГНОЗА ПОГУБНИЈА ОД УЈЕДА СТРШЉЕНА: Саша Копчић из Ћуковца код Врања тражи помоћ за своју оболелу супругу

Foto Privatna arhiva

A ujed stršljena 1. oktobra prošle godine je njegovu Danijelu doveo u životnu opasnost. Početne dobre prognoze, nažalost, nisu se obistinile i nesrećna žena je zadobila trajno oštećenje mozga i već mesecima se nalazi u Intenzivnoj nezi vranjske bolnice.

- Moja Danijela ne može iz kreveta, tek povremeno otvori oči i plače kad god uspemo da razgovaramo. Zato nastojim da joj pružim što bolju negu i drugu šansu, ali nailazim na otpore koje jednostavno ne razumem - kaže Kopčić i priseća se kako su, samo nekoliko dana pre tragičnog događaja, oženili sina...

Ističe i to da su lekari, u jednom trenutku, hteli da je otpuste iz bolnice, ali on to nije prihvatio jer nije kvalifikovan da sam brine o tako teškom bolesniku. Potom je molio i zvao neke druge medicinske centre, obraćao se inspekcijama i nadao se boljem, tim pre što je imao i brojne primedbe na rad lekara koji je njegovu suprugu primio na lečenje.

Dr Marija Stojanović, Foto J. S.

S druge strane, načelnik Službe za anesteziologiju i reanimatologiju vranjskog zdravstvenog centra dr Marija Stojanović kaže da razume želju porodice, ali tvrdi da Danijela Kopčić ni u jednoj drugoj ustanovi ne može dobiti bolju negu.

- Pacijentkinja je mogla biti u svojoj kući još pre dva meseca, ali se porodica izjasnila da ne može da brine o njoj jer ima traheostomu, deo mozga joj ne funkcioniše i nije pokretna. Lično sam kontaktirala s kolegama i oni se slažu da je ovde učinjeno sve što je bilo potrebno, pa nema potrebe za transferom u tercijalnu ustanovu - objašnjava dr Stojanović, napominjući i to da postoje momenti kada je medicina nemoćna, kao u ovom slučaju, kada je dijagnostifikovano trajno odumiranje moždanog tkiva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SKANDAL U RIMU: Novak Đoković pogođen flašom u glavu! (VIDEO)