HLADNJAČA ZA UGINULE ŽIVOTINJE: Somborsko JKP "Čistoća" našlo privremeno rešenje za skladištenje animalnog otpada

J. B.

02. 02. 2021. u 07:26

SOMBORSKO JKP "Čistoća" nabavilo je pokretne hladnjače koja će služiti za skladištenje i transport animalnog otpada, odnosno uginulih životinja sa teritorije Grada Sombora.

ХЛАДЊАЧА ЗА УГИНУЛЕ ЖИВОТИЊЕ: Сомборско ЈКП Чистоћа нашло привремено решење за складиштење анималног отпада

Foto Grad Sombor

- Lokalna samouprava Sombora je raspisala javnu nabavku za izradu projektno-tehničke dokumentacije za prihvatilište za animalni otpad u Gradu Somboru. Dok ne bude završena projektno-tehnička dokumentacija i dok se ne iznađu sredstva za finansiranje realizacije projekta, Grad je zajedno sa JKP "Čistoća" nabavio jednu pokretnu hladnjaču gde će se trenutno smeštati sav animalni otpad, dok ne bude rešena transfer stanica - kaže član Gradskog veća Miroslav Kovačić, zadužen za investicije,i dodao da se sav animalni otpad sa ovog mesta odnosi u "Energozelenu" u Inđiju.

PRIJAVE TELEFONOM

GRADSKO JKP "Čistoća" moli vlasnike da uginuće svojih grla stoke prijave nadležnoj službi na brojeve telefona 025/415-788 ili 063/11-99-625, svakog radnog dana i subotom od 8 do 14 časova.

Usluga besplatnog odvoženja uginulih životinja dostupna je svim stanovnicima grada, prigradskih naselja, salaša i svih sela sa teritorije Grada Sombora. Ova usluga finansira se sredstvima iz gradske kase, a sprovodi je služba Zoohigijene JKP "Čistoća".

Vlasnici životinja u slučaju uginuća treba telefonskim putem da podnesu zahtev za preuzimanje uginulih životinja. Prilikom prijave potrebno je navesti ime i prezime vlasnika uginule stoke, mesto i adresu, vreme uginuća, vrstu, okvirnu težinu i broj uginulih životinja, a nadležna služba će izaći na teren u roku od 48 časova od trenutka kada je primljen poziv.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu