NEMA UMRLIH, U BOLNICI 37 PACIJENATA: Od početka epidemije u Rudničko-takovskom kraju ukupno zaraženo 1.559 - preminulo 84

M. B.

31. 01. 2021. u 12:18

EPIDEMIOLOŠKA situacija u Rudničko-takovskom kraju, tokom minulih 24 sata, srećom ne beleži ni jednog preminulog pacijenta od zaraze kovid-19.

НЕМА УМРЛИХ, У БОЛНИЦИ 37 ПАЦИЈЕНАТА: Од почетка епидемије у Рудничко-таковском крају укупно заражено 1.559 - преминуло 84

Foto: M. Bošnjak

U Kovid odeljenjima Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, trenutno se leči 37  pacijenata, četiri više nego juče.

- Prema preseku od jutros, na Grudnom odeljenju smešteno je njih deset, na Internom 17 i desetoro na Neurologiji. Pozitivan test na kovid-19 ima njih 23, negativno je šestoro, osmoro čeka rezultate testiranja, ili testiranje. Tokom protekla 24 časa, hospitalizovali smo četiri osobe sa simptomima, koji ukazuju na moguću infekciju korona virusom (četiri manje nego juče, primedba novinara) – izjavio je danas dr Predrag Šutić, v.d. direktora te bolnice.

Zvanične podatke o broju zaraženih korona virusom u ovom kraju, iznosi dr Aleksandar Čivović, v. d. direktora milanovačkog Doma zdravlja.

- U ovom „trećem piku“ epidemije, broj zaraženih kovidom-19 trenutno je 1.489, od tog broja njih 690 je izlečeno. Sva ostala lica i njihovi kontakti nalaze se u kućnoj izolaciji, pod kontrolom lekara Doma zdravlja. U subotu, u Kovid ambulanti ovog Doma, pregledano je ukupno 105 osoba, urađeno 38 antigenskih testova, na hospitalizaciju su iz nje upućene tri osobe – izjavio je danas dr Čivović.

U punktovima tog Doma za vakcinaciju protiv korona virusa, do sada je, prema tvrdnji dr Čivovića, imunizovano 2.015 stanovnika ovog kraja, koji pripadaju prioritetnim grupama, te da do sada nisu evidentirane neželjene reakcije na vakcine.

Statistiku epidemije kovid-19 u ovom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj, od polovine juna do sada, zaraženo je  ukupno 1.489  lica, uz nažalost 79 smrtnih žrtava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)