HAJKA NA VUKA: Lovci kod Krupnja ustelili zver

V.Mitrić

27. 01. 2021. u 16:47

LOVCI iz sela Šljivova, kod Krupnja, u Rađevini, ustelili su vuka, koji se motao oko njihovih oborova, torova i staja, ali i kuća.

ХАЈКА НА ВУКА: Ловци код Крупња устелили звер

V.Mitrić

Meštani su, kako svedoče, videli sedam vukova, koji se pojavljuju u ovom lepom i putomom selu.Pretpostavlja se da su životinje stigle sa Rožnja ili Sokolskih planina.Zahvaljujući budnosti meštana, a posebno ovdašnjih lovaca, nije zabeleženo da su vukovi uspelio da naprave štetu, atakom na domaće životinje, niti su udarali na ljude.

Odsteljen vuk je, vele, poruka drugima iz čopora da se „manju Šljivove, njenih staja, obora, torova i ljudi“.“Pali“ vuk je predstavljen selu.Na uspeloj akciji hajke na vuka Šljovovcima su čestitali Lozničani, Miodrag Mićo Despotović i Goran Tomić, koji su posetili ovo selo.

-Svaka čast mojim hrabrim zemljacima, jer ovo je važna akcija, a moja pradedovska kuća, u Šljivovi, odakle sam poreklom, je baš u zoni, gde „špartaju“ vuci -kaže Despotović, koji je dikrektor Srednje ekonomske škole u Loznici i ostao je veran svojim šljivovskim i rađevskim korenima, uz, kako kaže, zahvalnost Jadranima što su ih primili na najlepši način, kao retko ko, pa je, zato, veli Jadranin Tomić, sa kojim je došao, jedan od njegovih najboljih prijatelja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!