DVOTOČKAŠI NA PETROVARADINSKOJ TVRĐAVI: U susret Evropskom šampionatu u planinskom biciklizmu

S.BAJIĆ

20. 01. 2021. u 15:15

EVROPSKO prvenstvo u planinskom biciklizmu biće održano prvi put u Novom Sadu od 12. do 15. avgusta, a tada se i očekuje povoljnija epidemiološka situacija. To su danas na sastanku u zgradi Pokrajinske vlade potvrdili Dane Basta, pokrajinski sekretar za sport i omladinu i Enriko Dela Kaza, generalni sekretar Evropske biciklističke federacije, koji su takođe naglasili da će četvorodnevna trka „dvotočkaša planinaca“ za više od 450 biciklista biti održana na Petrovaradinskoj tvrđavi.

ДВОТОЧКАШИ НА ПЕТРОВАРАДИНСКОЈ ТВРЂАВИ: У сусрет Европском шампионату у планинском бициклизму

Foto: Pres služba Pokrajinske vlade

- Srbija i Novi Sad će po prvi put biti domaćini Evropskog prvenstva u mauntin bajku a ta sportska manifestacija će biti održana na našoj Petrovaradinskoj tvrđavi, koja će akterima sigurno pružiti lepo i ugodno takmičenje a mi ćemo to organizovati na visokom nivou- naglasio je Basta i dodao da će Pokrajinska vlada i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, uz Grad Novi Sad i Ministarstvo omladine i sporta, podržati manifestaciju i biti dobri domaćini takimičarima iz cele Evrope.

Enriko Dela Kaza je najavio da se na takmičenju očekuje učešće između 450 i 500 biciklista iz 44 evropske zemlje kao i da će manifestaciju na Petrovaradinskoj tvrđavi medijski pokriti Jurovižn i Jurosport.

Zajednička organizacija

ORGANIZACIJA Evropskog prvenstva u planinskom biciklizmu poverena je Biciklističkom savezu Srbije, Vojvođanskoj asocijaciji biciklističkih klubova i Biciklističkom klubu Novi Sad.

- Uvodnog dana su štafetne trke za juniore, mlađe seniore i seniore, zatim sledi „mauntin bajk eliminator“, pa olimpijski kros i završnog dana elitna trka. Očekujemo povoljnu epidemiološku situaciju a recimo samo da je lane u Švajcarskoj trka bila organizovana bez problema- rekao je Nemanja Vajs, direktor šampionata.

-Evropsko prvenstvo u planinskom biciklizmu, čiji je Srbija prvi put domaćin, u dobrim je rukama i biće organizovano na najbolji mogući način od strane svih koji pružaju podršku toj manifestaciji, posebno Biciklističkog saveza Srbije i Balkanske biciklističke unije – rekao je Dela Kaza.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!