ZBIRKE ZA MALU MATURU U PRODAJI: Komplet 850 dinara

B.B.

19. 01. 2021. u 12:57

ZBIRKE zadataka za pripremu male mature su od danas u prodaji, tako da buduće srednjoškolci imaju dovoljno vremena da se spreme za završni ispit. U saradnji Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja i Prosvetnog pregleda, osmacima su dostupne zbirke iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, matematike i kombinovanog testa.

ЗБИРКЕ ЗА МАЛУ МАТУРУ У ПРОДАЈИ: Комплет 850 динара

foto D. Milovanović

U svakoj se nalazi po 450 zadataka, raspoređenih na osnovni, srednji i napredni nivo. Na kraju publikacija nalaze se rešenja. U prodaji su u knjižari "Prosvetnog pregleda" u Beogradu, kao i u knjižarama širom Srbije, a mogu se naručiti i pouzećem. Sve tri zbirke zajedno koštaju 850 dinara.

Pojedinačno, cena za srpski ili maternji jezik je 360 dinara, za matematiku 250 dinara, a kombinovane 240 dinara. Za one koji žele da vežbaju zadatke i van ovih zbirki, u prodaji su i testovi sa završnih ispita prethodnih godina.

Zbirke treba đacima da približe model zadataka koji će se naći na završnom ispitu u junu i da im omogući da samostalno vežbaju i proveravaju znanje. Zadatke je pisalo oko stotinu nastavnika iz osnovnih, srednjih škola i sa fakulteta, čime je, navode priređivači publikacija, "osiguran kvalitet u svim traženim elementima". Njihovo iskustvo obezbeđuje da zadaci budu u skladu sa nastavnom praksom, obrazovnim standardima i željama za dalje školovanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri