U 23 OPŠTINE VANREDNO STANJE: Posledice poplava i snežnih padavina i dalje zadaju brige stanovništvu južne i jugozapadne Srbije

D. Z. - A. R.

19. 01. 2021. u 09:14

ŽITELjI južne i jugozapadne Srbije još se bore sa posledicama koje su u ovim krajevima iza sebe ostavile poplave i sneg. Prema podacima Republičkog štaba za vanredne situacije, objavljenim na juče održanoj sednici kojoj je predsedavao ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, usled obilnih kiša, izlivanja bujičnih vodotoka i problema u vodosnabdevanju, na snazi je vanredna situacija na teritoriji 23 lokalne samouprave (u pet gradova i 18 opština).

У 23 ОПШТИНЕ ВАНРЕДНО СТАЊЕ: Последице поплава и снежних падавина и даље задају бриге становништву јужне и југозападне Србије

Bujica nije poštedela čak ni izletišta / Foto Park prirode "Stara planina"

Zbog problema u snabdevanju strujom, Sektor je ustupio 41 agregat za pomoć stanovništvu u Zaječaru, Prokuplju, Kuršumliji, Leskovcu i Medveđi. A, juče je polovina sela u opštini Kuršumlija dobila struju, dok je oko 700 domaćinstava i dalje nema.

U novovaroškom kraju, sneg koji je padao za vikend doneo je dodatne nevolje i ozbiljne probleme u snabdevanju strujom, pa u nekoliko sela juče nije bilo nastave zbog hladnih učionica.

- Sve češće imamo probleme sa napajanjem električnom energijom, mislim da će nadležni u EPS morati ozbiljnije da se pozabave stanjem elektromreže na ovim prostorima - kaže predsednik opštine Radosav Vasiljević.

U pirotskom kraju, osim poplavljenih domaćinstava, nekih industrijskih pogona, oranica u priobaljima reka, znatne štete pričinjene su i u izletištima u kanjonu Visočice, ali i Jerme.

- Najveća šteta je nizvodno od staroplaninskog sela Rsovci. Tu je poprilično oštećen betonski most, a jesenas napravljen pešački most, nekoliko kilometara nizvodno prema Pakleštici u Vladikinim pločama je odnela bujica. Potkopala je i iščupala ogromnu kamenu stenu na koju je jedan kraj 16 metara dugog mosta bio naslonjen. U specijalnom rezervatu prirode "Jerma", istoimena reka je na nekoliko mesta potpuno uništila izletišta - kaže Darko Đorđević, upravnik Parka prirode "Stara planina".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)