STIGLO 75 DOZA: Počela vakcinacija zdravstvenih radnika u Borskom okrugu

S.M.Jovanović

14. 01. 2021. u 15:03

DOBROVOLjNA vakcinacija zdravstvenih radnika počela je u zdravstvenim ustanovama u Boru, Majdanpeku, Negotinu i Kladovu.

СТИГЛО 75 ДОЗА: Почела вакцинација здравствених радника у Борском округу

Foto: Grad Bor

U borski Dom zdravlja iz Instituta “Batut” stiglo je 75 doza Fajzerove vakcine.

-Vakcina jeste nova i lično sam jako srećna jer sve mere što smo preduzimali i kojih ćemo se pridržavati i u narednom periodu daju rezultate, a ovo je samo korak koji će, nadam se, trajno rešiti problem korona virusa. Mi smo vakcinaciju započeli prema prvoj fazi, odnosno prioritetima, što podrazumeva vakcinaciju medicinskih radnika u gradskim zdravstvenim ustanovama i starih osoba u domovima, kao i zaposlenih u njima. Jako je bitno da se otpočne vakcinacija na vreme zbog druge doze iste vakcine koju je potrebno primiti kako bi se imunitet stvorio u što kraćem roku i time nas sačuvao od ove zaraze– kaže dr Javorka Stankulić, epidemiolog borskog Doma zdravlja.

Imunizacija je počela i u Negotinu gde će biti vakcinisano 27 zdravstvenih radnika, ali i u Majdanpeku gde se za vakcinaciju protiv kovida opredelilo 28 zdravstvenih radnika Doma zdravlja i Opšte bolnice Majdanpek.

U Kladovu, u higijensko - epidemiološkoj službi Doma zdravlja Fajzerovu vakcinu će primiti 38 zdravstvenih radnika. U Zdravstveni centar Kladovo stiglo je 98 doza Fajzerove vakcine od kojih je 57 namenjeno za korisnike Doma za smeštaj odraslih i starih lica "Topalović" u Kladovu, u kome će se vakcinisati i troje zaposlenih.

Vakcinacija u staračkim i domovima socijalne zaštite u Negotinu još nije počela. U ovim ustanovama očekuju da im o imunizaciji korisnika i zaposlenih stigne informacija iz nadležnog Zavoda za javno zdravlje “Timok” u Zaječaru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)