NAJVIŠE OBOLELIH U VRANJU: U Pčinjskom okrugu još 74 osobe pozitivne na koronu

J.S.

04. 01. 2021. u 10:28

НАЈВИШЕ ОБОЛЕЛИХ У ВРАЊУ: У Пчињском округу још 74 особе позитивне на корону

Foto: J.S.

PREMA podacima Zavoda za javno zdravlje u Vranju u Pčinjskom okrugu još 74 osoba oboleleo je od virusa korona.

Obrađeno je ukupno 167 uzoraka, pa je procenat novoobolelih u odnosu na testiranih ponovo visok i iznosi 44,31 procenat. Najveći broj je iz Vranja, gde je evidentiran 51 novooboleli.

Sledi Surdulica koja u zadnje vreme beleži porast broja obolelih, a prema poslednjim obrađenim podacima, kod 13 osoba je potvrđen virus u ovoj opštini. U Vladičinom Hanu je sedam novoobolelih, u Bosilegradu dva i Trgovištu jedan. U Bujanovcu i Preševu ovog jutra nema podataka o broju bovoobolelih.

U kovid bolnicama u Pčinjskom okrugu, u Vranju i Surdulici, hospitalizovana su trenutno 162 pacijenta. Vranjske kovid bolnice zbrinjavaju 108 pacijenata, a u Surdulici je na lečenju 54 pacijenta

U Vranju je kod hospitalizovanih prisustvo virusa potvrđeno 96 slučajeva, na kiseoniku je 56. Na bolničko lečenje primljeno je  u predhodna 24 sata 10 pacijenata, dok je pet otpušteno. Od toga jedan je transportovan u Klinički centar Niš. Trenutno su slobodne 52 bolničke postelje.

Kovid bolnica u Surdulici zbrinjava trenutno 54 pacijenta. U predhodna 24 sata bilo je šest prijema i dva otpusta. Trenutno je u slobodno devet bolničkih kreveta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)