STRAHINJI 200 HILJADA DINARA: Gradonačelnik Miloš Vučević po tradiciji darivao prvorođenu bebu u Novom Sadu

J.S.

01. 01. 2021. u 13:37

DVA i po časa po isteku stare i dolaska Nove, 2021. godine, Novi Sad je postao bogatiji za još jednog stanovnika na veliku radost porodice Kovač iz Veternika.

СТРАХИЊИ 200 ХИЉАДА ДИНАРА: Градоначелник Милош Вучевић по традицији даривао прворођену бебу у Новом Саду

FOTO: Grad Novi Sad

U 2.29 časova po ponoći rodio se Strahinja težak četiri kilograma, a visok 52 centimetra. Porodilište je danas posetio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević a prvorođenče i njegovi roditelji darovani su sa 200 hiljada dinara.

Osim za prvorođenu bebu, Grad Novi Sad je za svu decu, sa teritorije Grada, koja se rode 1. januara, obezbedio po 50 hiljada dinara. 

- Godina nam po običaju počinje na najlepšem mestu u gradu. Iako nismo u mogućnosti da posetimo majku i bebu, zaposleni u porodilištu preneće im naše pozdrave i čestitke. Još šest beba je rođeno od ponoći do sada, tako da delimo radost i sa njihovim porodicama i želimo im mnogo zdravlja i uspeha - kazao je Vučević.

Gradonačelnik se zahvalio zaposlenima u svim zdravstvenim ustanovama na iskazanom herojstvu u 2020. godini, jer oni su, kako je naglasio, istinski junaci koji su na prvoj liniji odbrane u borbi protiv virusa korona.

On je takođe rekao da je velika vest to što je krenula izgradnja blokova B i C Kliničkog centra Vojvodine i to što je Klinika za interne bolesti, nakon završene rekonstrukcije, na svetskom nivou.

- Juče smo dodelili novčanu pomoć u iznosu od 30 miliona dinara za 7.481 sugrađanina. Među njima su penzioneri sa najnižim primanjima, porodice sa decom koje su osobe sa invaliditetom i porodice koje primaju socijalnu pomoć. To nam pokazuje da je Grad finansijski stabilan i da vodimo računa o svima - zaključio je gradonačelnik.

ROĐENO VIŠE OD 6.000 BEBA

PO rečima direktorke Kliničkog centra Vojvodine Edite Stokić, u prošloj godini u Novosadskom porodilištu  Betanija  rođeno je 6.746 beba.Ona je u ime svih zaposlenih poželela Novosađanima srećnu Novu godinu i da svi budu zdravi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)