JOŠ DVE ŽRTVE, OSAM NOVOZARAŽENIH: Od početka epidemije do danas, ukupno zaraženo 1.014 a preminulo 54 u Rudničko - takovskom kraju

Milorad Bošnjak

15. 12. 2020. u 14:19

PREMINULE su, nažalost, tokom minula 24 časa, još dve osobe u Rudničko-takovskom kraju, potvrđeno pozitivne na kovid-19. Oni su godišta 1947. i 1953.

ЈОШ ДВЕ ЖРТВЕ, ОСАМ НОВОЗАРАЖЕНИХ: Од почетка епидемије до данас, укупно заражено 1.014 а преминуло 54 у Рудничко - таковском крају

Foto: M.B.

U istom periodu, do ovog izveštavanja, ovde je potvrđeno još osmoro novozaraženih.

Ovaj kraj, prema zvaničnim podacima, trenutno beleži prisustvo kovida-19 kod ukupno 876 osoba, u aktuelnom takozvanom „trećem „piku“ epidemije.

- Od njih je 267 izlečeno, oni i njihovi kontakti oslobođeni su kućne izolacije. Iz ovog kraja, hospitalizovana su 54 lica pozitivna na kovid-19 većinom u Opštoj bolnici u Gornjem Milanovcu. Svi ostali nalaze se u kućnoj izolaciji – izjavio je danas dr Aleksandar Čivović, v. d. direktora Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu.

U Kovid ambulanti juče je obavljeno 237 pregleda, urađeno 38 antigenski test, jedan test serološki, uzeto 15 nazofaringealnih briseva.

Statistiku epidemije u ovom kraju pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj, od polovine juna do sada, zaraženo je ukupno 954 lica, uz 49 smrtnih žrtava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere