U PARAĆINU INTUBIRANA ČETIRI KOVID-PACIJENTA: Teška klinička slika hospitalizovanih na kovid-odeljenju Opšte bolnice

Z. Rašić

14. 12. 2020. u 17:45

TOKOM proteklog vikenda smanjen je broj hospitalizovanih pacijenata na kovid-odeljenju Opšte bolnice u Paraćinu sa 81 na 71, pa je tako samo u nedelju otpušteno 14 pacijenata, a primljeno sedam, što znači da je više otpusta nego prijema.

У ПАРАЋИНУ ИНТУБИРАНА ЧЕТИРИ КОВИД-ПАЦИЈЕНТА: Тешка клиничка слика хоспитализованих на ковид-одељењу Опште болнице

Foto: Z. Rašić

Međutim, pacijenti koji se nalaze na bolničkom lečenju imaju tešku i najtežu kliničku sliku, pa je trenutno četvoro intubirano, sedam obolelih se nalazi na neinvazivnoj ventilaciji, a praktično svi koriste neki vid kiseonične podrške, uključujući i pojedinačne boce sa kiseonikom.

Iz kovid-ambulante Doma zdravlja stiže vest da se broj pregleda u drugoj polovini protekle sedmice, od četvrtka do nedelje, kretao između 100 i 150, što je veliki pritisak na medicinske radnike, pogotovu što i među njima ima zaraženih virusom korona i zaposlenih u izolaciji, zbog kontakata.

U petak, 11. decembra, stigli su pozitivni rezultati PCR testiranja za pet osoba, dok je antigenskim testovima infekcija potvrđena kod 34 lica, a u subotu kod još 20.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)