NA ONLAJN "MELODIANUMU" Zlatna medalja dečjem horu iz Zrenjanina

B. Grujić

14. 12. 2020. u 16:06

NA prvom Međunarodnom onlajn festivalu horova "Melodianum", u Kikindi, gradski dečji hor Kulturnog centra Zrenjanina osvojio je zlatnu medalju, u takmičarskoj konkurenciji 42 horova iz sedam zemalja i preko 1.200 mlafih pevača.

НА ОНЛАЈН МЕЛОДИАНУМУ Златна медаља дечјем хору из Зрењанина

Foto: Kulturni centar Zrenjanin

Propozicije su nalagale slanje tri audio i video snimka kompozicija koje je hor najbolje izveo u poslednjih godinu dana.


Žiri su činili  eminentni stručnjaci, prof. dr Biljana Jeremić, prof. dr Desanka
Trakilović, prof. dr Dimitrije Golemović, prof. dr Dragana Sarajlić, Marija Vitas, prof. dr Sonja Radinović, Igor Sarajlić, dr Jelena Trakilović, što je festvalu dalo posebnu vrednost.  

Dečiji hor iz Zrenjanina, predstavio se sa tri kompozicije,  "Đurđevdan" Milete Grujića, na tekst Marine Grujić,  "Ogrejala mesečina" Dimitrija Golemovića i "Svi bi hteli da su kao mi", iz Diznijevog crtanog filma "Mačke iz visokog društva", u aranžmanu Dragane Damjan, korepetitora Tine Nikolovski, u pratnji flaute, koju je svirala mr Vesna Vučurević , a dirigent hora je bila mr Senka Milisavljević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina