BUDŽETSKA POMOĆ ZA LEČENJE: Požarevac daje 25 miliona za bolesnu decu

D. NOVKOVIĆ

14. 12. 2020. u 10:18

GRAD Požarevac obezbediće iz svog budžeta 25 miliona dinara za lečenje bolesne dece u inostranstvu, na osnovu zaključka koje su doneli članovi Gradskog veća.

БУЏЕТСКА ПОМОЋ ЗА ЛЕЧЕЊЕ: Пожаревац даје 25 милиона за болесну децу

Foto: D.N.

Grad Požarevac obezbediće iz svog budžeta 25 miliona dinara za lečenje bolesne dece u inostranstvu, na osnovu zaključka koje su doneli članovi Gradskog veća.

Foto: GU Požarevac

-Raduje me da rešenje koje su gradske službe ovim zaključkom pronašle nije jednokratno, već obezbeđuje da se sredstva za ovu namenu odvajaju u svakom narednom gradskom godišnjem budžetu u visini do jedan odsto od poreskih prihoda.

Ovim zaključkom stiču se uslovi za sklapanje ugovora sa Ministarstvom zdravlja Republike Srbije – Budžetskim fondom za lečenje oboljenja, stanja ili povreda koje se ne mogu uspešno lečiti u Republici Srbiji, a zašta postoji tačno propisana regulativa u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima Republike Srbije – rekao je gradonačelnik Požarevca, Saša Pavlović. On je istakao da je svaki dinar za ovu borbu dragocen i najavio da će grad i nadalje tražiti načine da dodatno pomaže lečenje bolesnih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024