KRALJEVO FINANSIJSKI STABILAN GRAD: Lokalna samouprava više nije kreditno zadužena

G.Ćirović

08. 12. 2020. u 16:29

PO osnovu kreditnog zaduženja grad Kraljevo ne duguje više nijedan dinar! Isplatili smo poslednju ratu za kredit i više nemamo nikakvih dugova. U narednu godinu ulazimo sa sigurnim prihodima i novim planovima. Ovo je grad koji i pored teške situacije zbog epidemije korona virusa uspeva da funkcioniše bez problema.

КРАЉЕВО ФИНАНСИЈСКИ СТАБИЛАН ГРАД: Локална самоуправа више није кредитно задужена

Foto: G. Šljivić

Ovo je izjavio dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva, dodajući da se uz završetak realizacije započetih, planiraju i nove kapitalne investicije.

- Kada niste zaduženi, kada su prihodi stabilni, možete da mislite šire i da pomažete i onim kategorijama kojima do sada niste mogli. Možete da planirate nove investicije, da više i brže radite na razvoju svog grada i stvaranju boljih uslova za život svojih sugrađana – istakao je Terzić.

Odluku o javnom zaduživanju za finansiranje kapitalnih investicija kojom je odobreno dugoročno javno zaduživanje na domaćem finansijskom tržištu u iznosu od 230 miliona dinara, podsećamo, Skupština grada usvojila je u junu 2015. godine. Sredstva obezbeđena javnim zaduživanjem trebalo je da budu upotrebljena za finansiranje kapitalnih investicionih izdataka - obezbeđivanje zemljišta, izgradnju sportske infrastrukture i izgradnju paviljona Dečjeg odmarališta „Goč“ na istoimenoj planini.

Foto: G. Šljivić

 

- Deo kredita već je bio povučen kada je krajem 2017. Skupština donela odluku kojom se menja namena postojećeg zaduživanja. Grad je preusmerio 100 miliona dinara za zamenu starih živinih sijalica novim LED sijalicama, a 20 miliona kredita opredeljeno je za završetak izgradnje vrtića na Beranovcu.

Uz to, za izgradnju novog paviljona Dečjeg odmarališta „Goč“, od predviđenih 80, utrošeno je 65,5 miliona dinara – pojašnjava gradonačelnik Kraljeva. - Od ugovorenog iznosa kredita – 1,9 miliona evra, grad je povukao 1,48 miliona – i zaključno sa 23. novembrom ove godine u potpunosti otplatio zaduženje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)