SMEDEREVO DOBIJA SEMAFOR ZAGAĐENJA: Gradonačelnik razgovarao sa aktivistima "Crvenih bedževa"

J.I.

08. 12. 2020. u 11:27

AKTIVISTI „Crvenih bedževa“ razgovarali su s gradonačelnikom Jovanom Bečom o inicijativu za postavljanje semafora zagađenja na centralnom gradskom trgu u Smederevu,kako bi građanima uvek bili dostupni zvanični podaci o aerozagađenju.

СМЕДЕРЕВО ДОБИЈА СЕМАФОР ЗАГАЂЕЊА: Градоначелник разговарао са активистима Црвених беџева

Foto: N.Živanović

Ovaj zahtev Udruženja „Crveni bedževi“ koji je podnet gradskoj vlasti potpisom je podržalo 4567 građana. Dokument sa izgledom semafora i specifikacijom projektom, predat je gradonačelniku.

Dogovoreno je da rok za odluku o postavljanju semafora bude sredina decembra. Kako su saopštili „Crveni bedževi“,  lokalna smauprava ima zakonsku obavezu da informiše građane o kvalitetu vazduha u gradovima u kojima je zvanično vazduh treće kategorije odnosno opasan po zdravlje.  

Gradonačelnik je na ovom sastanku izneo uveravanja da će najavljivani projekat zaštite životne sredine – okončanje novog pogona Aglomeracije u kineskoj železari HBIS, kojim bi se stavila pod kontrolu crvena prašina u okolnim naseljima, biti završen u drugoj polovini sledeće godine. Važna tema bile su pripreme za konverziju gradskih kotlarnica sa mazuta na gas, saopštili su „ Crveni bedževi“

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERIČKA LJUBAV PREMA GENOCIDU: CIA čuvala Hitlerove verne sledbenike, sad Vašington lobira za rezoluciju o Srebrenici