EPIDEMIOLOŠKA SLIKA PARAĆINA: 77 hospitalizovanih na kovid-odeljenju, juče se u bolničku ambulantu javilo 109 ljudi

Z. Rašić

04. 12. 2020. u 16:32

NA kovid odeljenju Opšte bolnice u Paraćinu danas je 77 bolesnika, od kojih je osam na respiratoru - jedan intubiran, a preostalih sedam na neinvazivnoj ventilaciji. Kapacitet ovog odeljenja u početku je bio 60 postelja, ali je sada je proširen dodavanjem više ležajeva.

ЕПИДЕМИОЛОШКА СЛИКА ПАРАЋИНА: 77 хоспитализованих на ковид-одељењу, јуче се у болничку амбуланту јавило 109 људи

Foto: Z. Rašić

Brine podatak da je u bolničkoj kovid-ambulanti, posle pada broja pregleda početkom sedmice, juče ponovo pregledano više od sto pacijenata , 109. Bilo je 11 prijema na hospitalizaciju, a isti broj je otpušten, dok je jedna muška osoba, 1934. godište, preminula.

Sudeći po brojkama, trend epidemije u Paraćinu je i dalje loš jer nema pada niti broja pregledanih, niti broja hospitalizovanih. Dosta je teška klinička slika obolelih na odeljenju, čak njih sedamdesetak iziskuje kiseoničku potporu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!