POOŠTRENE MERE: U Kruševcu non-stop rade samo ordinacije, apoteke, laboratorije i pumpe!

S. B.

04. 12. 2020. u 14:05

ŠTAB za vanredne situacije u Kruševcu poooštrio je mere u borbi protiv epidemije KOVID-19 u skladu sa preporukama Republičkog Kriznog štaba.

ПООШТРЕНЕ МЕРЕ: У Крушевцу нон-стоп раде само ординације, апотеке, лабораторије и пумпе!

Foto: S. Babović

Najveće restrikcije odnose se na rad ugostiteljskih objekata: kafići, restorani, barovi, noćni klubovi i drugi objekti, neće raditi od petka, u 17 časova, do ponedeljka, u pet časova ujutru bez izuzetka.

Tokom radne nedelje njihovo radno vreme biće od pet do 17 sati. Ista pravila važiće i za tržne centre, prodavnice garderobe, kladionice, kockarnice, kazina, dečje igraonice,kao i frizerske i kozmetičke salone, salone za negu lepote,kao i teretane, fitnes centri, bazeni, spa centri, balon-sale za fudbal, košarku, tenis i druge sportove.

Manje vremensko ogrnaičenje odnosi se na rad bioskopa, pozorišta, muzeja i galerija,koji mogu da rade svakog radnog dana, kao i vikendom, do 17 sati. Pijace će raditi radnim danima od pet do 17 sati, a vikendom od šest do 15 sati.Svakodnevni rad, ali do 21 čas dozvoljen je restoranima i barovima u okviru hotela i privatnih smeštaja,ali usluživanje se odnosi jedino na registrovane,prijavljene goste.

- Ugostiteljskim objektima na teritoriji grada Kruševca dozvoljeno je da obavljaju delatnosti dostave hrane non stop, 24 sata, sedam dana u nedelji, kao i ostalim privrednicima čija je to osnovna delatnost-stoji u odluci kruševačkog Štaba.-Ograničava se rad objektima i radnjama u kojima se pružaju usluge pri čijem vršenju nije potrebno prisustvo korisnika ili su prisustvo i kontakt ograničenog trajanja, poput servisa bele tehnike, tehničkih servisa, krojača, obućara, stolara i staklorezačkih radnji mogu raditi radnim danima do 21 čas, a subotom do 17 časova.

Prodavnice prehrambene industrije, trgovinske radnje, maloprodajni objekti, kao i trafike, kiosci i drugi objekti, gde se ne ulazi u objekat prilikom kupovine, mogu raditi svakog dana, do 21 čas.

Non-stop mogu da rade apoteke, benzinske pumpe (delatnost prodaje goriva), privredni i proizvodni subjekti, kao ordinacije i laboratorije na teritoriji Kruševca, koje pružaju medicinske i stomatološke usluge i veterinarske ordinacije i laboratorije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)