NOVOSADSKI SAJAM PONOVO POSTAJE KOVID BOLNICA Gojković: Procedura pokrenuta, treba 48 sati da se pripremi za prijem

Novosti onlajn

03. 12. 2020. u 12:24

НОВОСАДСКИ САЈАМ ПОНОВО ПОСТАЈЕ КОВИД БОЛНИЦА Гојковић: Процедура покренута, треба 48 сати да се припреми за пријем

Zoran Gojković / Foto Tanjug

POKRAJINSKI sekretar za zdravstvo Zoran Gojković najavio je da će danas pokrenuti proceduru da se Novosadski sajam pretvori u privremenu kovid bolnicu.

On nije precizirao kada će početi prijem pacijenata u ovoj bolnici, navodeći da su pokrenuli proces koji traje 48 sati kako bi se privremena bolnica na sajmu sredila. On kaže da su sadašnji bolnički kapaciteti preopterećeni.

- Svaki dan dolaze novi pacijenti i mi ćemo od danas aktivirati Novosadski sajam. Krenućemo u proceduru koja će zahtevati oko 48 sati da ga pripremimo. Ne želimo da dozvolimo da ijedan građanin ostane bez pomoći, ali i to ima svoje granice - naveo je Gojković za TV Prvu.

Podsetimo, u novosadskim bolnicama se trenutno leči gotovo 540 pacijenata što je apsulutni rekord i za 200 pacijenta više nego u vrhuncu epidemijskog talasa u julu. U KCV-u je 11 klinika pretvoreno u kovid bolnice, a uz njih radi i Vojna bolnica, kao i deo Instituta za plućne bolesti.

Novosadski sajam se proletos koristio za prijem pacijenta lakše obolelih od Covida19, a tokom julskog talasa nije bilo potrebe da se pacijenti tu smeštaju.

Poslednjih nedelja, pokrajinski i gradski čelnici su navodili da će se Novosadski sajam aktivirati u roku od 48 sati ukoliko to bude potrebno, mada su uvek govorili i da je pitanje da li će biti dovoljno medicinskog i drugog osoblja za rad sa pacijentima u privremenoj bolnici jer su već opterećeni u redovnim bolnicama, a veliki broj zaposlenih je ili na bolovanju ili karantinu zbog Covida19.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)