JOŠ DVOJE PREMINULO, 31 NOVOZARAŽEN: Od početka epidemije u Rudničko-takovskom kraju ukupno zaražena 771 osoba

M. B.

01. 12. 2020. u 11:53

DVE osobe, stare 87. i 86. godina u Rudničko-takovskom kraju, potvrđeno pozitivne na kovid-19, nažalost su preminule tokom minula 24 sata.

ЈОШ ДВОЈЕ ПРЕМИНУЛО, 31 НОВОЗАРАЖЕН: Од почетка епидемије у Рудничко-таковском крају укупно заражена 771 особа

Foto: M.B.

U tom periodu, prema dosadašnjim rezultatima testiranja u Gornjem Milanovcu, registrovano je još 31 lice pozitivno na korona virus.

Sa tim novim podacima o novoobolelima, ukupan broj zaraženih u takozvanom „trećem piku“ epidemije ovde trenutno iznosi 487.

- Od tog broja, 153 je izlečeno, oni i njihovi kontakti su oslobođeni kućne izolacije. Od 42 hospitalizovana pacijenta iz ovog kraja pozitivna na taj virus, većina ih se leči u milanovačkoj Opštoj bolnici. U Kovid ambulanti juče (30. novembar) obavljen je 241 pregled, urađeno osam seroloških testova, 50 antigenskih, uzeto 14 nazofaringealnih briseva – izjavio je dr Aleksandar Čivović, v.d. direktora Doma zdravlja.

Novoinstalirana improvizovana ordinacija u kontejneru ispred te ustanove, licima koja završavaju lečenje od kovida-19 služi za preuzimanje dokumentacije o tome, doznaka o bolovanju i sličnih administrativnih poslova, te da bi se tako smanjile sve veće gužve u ambulantama za preglede.

Statistiku epidemije u ovom kraju pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj, od polovine juna do sada, zaraženo je ukupno 711, uz 28 smrtnih ishoda. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati