NEMA PRELASKA NA ONLAJN NASTAVU: Epidemiološka situacija u leskovačkim školama pod kontrolom

I.Mitić

23. 11. 2020. u 15:15

MOŽEMO da budemo zadovoljni trenutnom epidemiološkom situacijom u osnovnim i srednjim školama na području Leskovca, jer za sada u njima nema epidemijskog javljanja bolesti, a svi registrovani slučajevi oboljevanja među decom i zaposlenima potiču iz porodičnih kontakata – zaključeno je na današoj sednici leskovačkog Štaba za vanredne situacije.

НЕМА ПРЕЛАСКА НА ОНЛАЈН НАСТАВУ: Епидемиолошка ситуација у лесковачким школама под контролом

Z.Rašić

Načelnica Školske uprave za Jablanički i Pčinjski okrug Marina Ilić je navela da je, od 12. novembra do danas, u leskovačkim osnovnim školama od virusa korona obolelo osmoro dece, četiri nastavnika i jedan zaposleni među nenastavnim osobljem.

U srednjim školama registrovana su dva slučaja infekcije među učenicima, šest među nastavnicima i jedan među nenastavnim osobljem, dok u objektima Predškolske ustanove „Vukica Mitrović“, u ovom periodu, nije bilo zaraze među decom.

- Procenjeno je da nema potrebe za uvođenjem onlajn nastave. Takvu meru gradski Štab za vanredne situacije može samo da preporuči, ali odluku o tome može da donese samo Ministarstvo prosvete - objasnila je Marina Ilić i dodala da trenutno ne raspolaže podacima koliko se dece i prosvetnih radnika nalaze u izolaciji zbog kontakta sa inficiranim osobama.

I u leskovačkom Zavodu za javno zdravlje(ZZJZ) ističu da širenja epidemije u školama, za sada, nema i da među obolelima prednjači radno aktivno stanovništvo.

- Zbog toga je važno da se pojačaju inspekcijske kontrole u radnim organizacijama i ustanovama i javnom prevozu, jer neprimenjivanje protivepidemijskih mera doprinosi širenju bolesti – zaključila je Aleksandara Nikolić, direktorka ZZJZ u Leskovcu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024