JOŠ 65 NOVIH SLUČAJEVA ZARAZE: Epidemiološka situacija u Moravičkom okrugu

V. I.

18. 11. 2020. u 16:13

SA analize u laboratoriji u Beogradu stigli su rezultati 172 obrađena uzorka na svim vrstama testova (PCR i antigenski testovi), a kovid-19 je potvrđen kod 31 osobe iz Čačka, 18 iz Gornjeg Milanovca, 13 iz Lučana i tri iz Ivanjice - ukupno 65 novih slučajeva zaraze opasnim virusom.

ЈОШ 65 НОВИХ СЛУЧАЈЕВА ЗАРАЗЕ: Епидемиолошка ситуација у Моравичком округу

Foto: V. Ilić

Na kovid odeljenju čačanske bolnice u utorak preminula su još dva pacijenta. Reč je o K. M. (77) iz Gornjeg Milanovca, kome je testom potvrđeno prisustvo korona virusa, i Z. S. (74) iz Čačka, čiji se rezultat PCR test još čeka.

U trećem talasu korona epidemije u Moravičkom okrugu do sada je preminulo 17 osoba, od kojih je 12 iz Čačka.

Na kovid odeljenjima čačanske bolnice trenutno je hospitalizovano 157 pacijenata, četiri više nego juče u isto vreme.

U protekla 24 sata primljeno je 20 pacijenta (prethodnog dana 22) sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju korona virusom. Bilo je 10 otpusta otpusta na kućno lečenje, dva prebačaja u bolnicu u Gornjem Milanovcu, jedan transport iz respiratornog centra u Klinički centar u Kragujevcu, kao i prelazak jednog bolesnika na neinfektivni deo internog odeljenja.

U respiratornom centru smešteno je 18 bolesnika. Desetoro pacijenata sa izrazito teškom kliničkom slikom priključeno je na mehaničku ventilaciju.

U prijemno-trijažnoj ambulanti čačanske bolnice u juče je bilo 228 pregleda, od čega 141 prvi.

U Moravičkom okrugu u poslednja 24 sata potvrđeno je još 65 slučajeva zaraze koronavirusom, saopštio je Zavod za javno zdravlje.

Obaveštavamo sve sugrađane, koji imaju povišenu temperaturu, kašalj i bol u grlu, da se mogu javiti u prijemno-trijažne ordinacije Doma zdravlja, u Ulici Veselina Milikića 9 i Zdravstvenu stanicu Ljubić, ulica Braće Novičić br. 2 – navode u Radnom timu za praćenje širenje epidemije koronavirusa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!