SVE JE VIŠE ZARAŽENE DECE U ŠAPCU: Izuzetno nepovoljna epidemiološka situacija, od korone obolelo 15 zdravstvenih radnika

Tanjug

14. 11. 2020. u 21:57

U ŠAPCU je u poslednja 24 časa od 98 testiranih na virus korona 44 sugrađana pozitivno na taj virus, rečeno je danas na sednici gradskog Štaba za vanredne situacije.

СВЕ ЈЕ ВИШЕ ЗАРАЖЕНЕ ДЕЦЕ У ШАПЦУ: Изузетно неповољна епидемиолошка ситуација, од короне оболело 15 здравствених радника

Foto: A. D.

Kako je objavljeno na sajtu grada, gradonačelnik Aleksandar Pajić rekao je da je epidemiološka situacija u Šapcu i dalje izuzetno nepovoljna.

Kada je reč o obolelim zdravstvenim radnicima, njihovo zdravstveno stanje je znatno povoljnije, kazao je gradonačelnik i dodao da je njih devetoro izašlo iz kućne izolacije.

Ističe da je ukupno obolelo 15 zdravstvenih radnika u šabačkoj Opštoj bolnici.

Tokom protekla 24 časa, kovid je utvrđen kod još jednog zdravstvenog radnika u Domu zdravlja i jednog učenika osnovne škole.

- U obrazovnim ustanovama ukupno je obolelo 45 učenika. Juče je u kovid – ambulanti pregledan 251 pacijent, od čega 47 dece. Molim roditelje da obrate pažnju s kim im se deca druže i dolaze u kontakt, jer se povećava broj pregleda u Službi za zdravstvenu zaštitu dece - rekao je Pajić.

U Opštoj bolnici „Dr Laza K. Lazarević“ hospitalizovano je 86 pozitivnih pacijenta, od kojih šest sa teškom kliničkom slikom na respiratornoj jedinici i četiri na neinvanzivnoj mehaničkoj ventilaciji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)