EPIDEMIJA U RUDNIČKO-TAKOVSKOM KRAJU: Među 14 novoobolelih još jedan đak

M. B.

12. 11. 2020. u 09:03

JOŠ jedan đak Rudničko-takovskom kraju, iz Tehničke škole „Jobav Žujović“, potvrđeno je pozitivan na kovid-19, kao i još 13 osoba, na osnovu do juče pristiglih rezultata testiranja u Gornjem Milanovcu.

ЕПИДЕМИЈА У РУДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Међу 14 новооболелих још један ђак

Foto: V. Ilić

Dva odeljenja te škole prešla su na onlajn nastavu, pre njega i po jedno odeljenje milanovačke Druge i Četvrte Osnovne škole.

U trećem „piku“ zaraze, u ovom kraju ukupno je 96 osoba zaraženo korona virusom, od njih je 21 izlečena, te su oni i njihovi kontakti oslobođeni kućne izolacije. Trenutno je hospitalizovano 18 osoba potvrđeno pozitivnih na korona virus, od kojih petoro u Beogradu: dve na Infektivnoj klinici, po jedna u KBC „Dragiša Mišović“, KBC „Zvezdara“ i Prvoj hirurškoj klinici, devet u milanovačkoj Opštoj bolnici, četiri u Opštoj bolnici u Čačku, svi ostali, kao i njihovi kontakti su u kućnoj izolaciji pod medicinskim nadzorom Doma zdravlja.

Kovid ambulanta tog Doma, kako navodi dr Čivović, uveliko beleži porast pregleda, kojih je u utorak bilo 140, kada je urađeno 35 seroloških testova, uzeta su 24 nazofaringealna brisa, a još petoro lica je hospitalizovano.

Na Kovid odeljenjima milanovačke Opšte bolnice, trenutno su, kako potvrđuje njen direktor dr Predrag Šutić, smeštena 22 pacijenta. Kod njih devet PCR test je pozitivan, kao i jedan antigenski, šestoro ima kliničku sliku koja ukazuje na kovid-19 ali su im rtestovi negativni, za troje se čekaju rezultati testova.

Statistika epidemije u ovom kraju ima etape. U prvoj, od njenog početka u martu do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj, od polovine juna, zaraženo je ukupno 220, uz deset smrtnih ishoda.     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!