POMOĆ OD ZEMLJAKA: Udruženje "Bosna - Sandžak" iz Turske dopremilo donaciju u Prijepolje

A. ROVČANIN

10. 11. 2020. u 07:12

PRIJEPOLjSKOM zdravstvu je isporučena medicinska oprema vredna 30.000 evra koju su donatori iz turskog udruženja pod nazivom "Bosna - Sandžak" poslali u grad na Limu s ciljem da se olakša borba protiv pandemije.

ПОМОЋ ОД ЗЕМЉАКА: Удружење Босна - Санџак из Турске допремило донацију у Пријепоље

Istovar donacije zemljaka iz Turske / Foto A. Rovčanin

Kontingent se sastoji od hirurških maski, higijenskih sredstava, te medicinskih i drugih aparata koji su već predati ovdašnjem Domu zdravlja.

- Pomoć je stigla u pravi čas. Situacija je izuzetno teška, ali možemo reći da je i dalje pod kontrolom. Dobili smo pomoć u potrošnom i izuzetno važnom materijalu - naglašava zamenik direktora DZ u Prijepolju dr Olivera Rovčanin.

Međutim, ovo nije prva ovakva donacija, jer u Prijepolje tokom takozvanog prvog talasa već stigla velika pomoć i od Tursko-srpskog poslovnog saveta.

- S obzirom na to da je stigla baš velika količina medicinske opreme, osim po zdravstvenim, raspodelićemo je i po školskim i verskim ustanovama. Iako se nadamo da ćemo uspeti da se izborimo sa ovim nevidljivim neprijateljem, te da donacije više neće biti potrebne, siguran sam u to da će, bude li pogoršanja situacije, svi naši ljudi koji žive širom Evrope i sveta opet biti uz nas - poručuje zamenik predsednika Opštine u Prijepolju Esad Hodžić.

POSLE TENDE I ČEKAONICA

ZBOG povećanog broja pregleda, ispred kovid-ambulante u Prijepolju je nedavno postavljena tenda koja pacijente štiti od kiše dok čekaju da budu prozvani. Sada se, međutim, intenzivno razmišlja i o opremanju čekaonice, ali je i za to potrebna pomoć...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024