DEMANTI NA TEKST "DAN UBISTVA ŽARKA ZRENJANINA: U vršačkom selu Pavliš položeni venci na kuću u kojoj je narodni heroj stradao"

Novosti online

09. 11. 2020. u 22:35

DEMANTI na tekst "DAN UBISTVA ŽARKA ZRENjANINA: U vršačkom selu Pavliš položeni venci na kuću u kojoj je narodni heroj stradao" objavljujemo u celosti.

ДЕМАНТИ НА ТЕКСТ ДАН УБИСТВА ЖАРКА ЗРЕЊАНИНА: У вршачком селу Павлиш положени венци на кућу у којој је народни херој страдао

Foto: J. J. BALjAK

Poštovani,

u skladu sa članom 83. Zakona o javnom informisanju u medijima i novinarskom etikom, molim vas da na istom mestu, gde je objavljena neistinita informacija u tekstu pod naslovom "DAN UBISTVA ŽARKA ZRENjANINA: U vršačkom selu Pavliš položeni venci na kuću u kojoj je narodni heroj stradao", autor J.J. Baljak, objavljen dana 04.11.2020g. u 19.38č. na portalu: NOVOSTI, objavite sledeći odgovor:

U navedenom tekstu, J.J. Baljak, objavio je izjavu Dragoljuba Đorđevića, predsednika vršačkog SUBNOR-a, koja između ostalog sadrži rečenicu: "Mesto na kom se skrivao Nemcima je, kaže, otkrila njegova saborkinja, Vrščanka Zorka Roknić, od koje je očekivao da mu nabavi nemačku uniformu, kako bi bezbedno otputovao u Bihać."
Kao blizak rođak pok. profesorke Zorke Roknić, tvrdim da je ova izjava neistinita, odnosno ničim i nikada nije dokazana.
Prof.Zorka Roknić, streljana je u svojoj 30 godini, dana 24.12.1944g. u Vršcu, jer je navodno podkazala Žarka Zrenjanina. Njene ubice nikad nisu procesuirane i kažnjene, nego su profitirale i napredovale u komunističkoj hijerarhiji.
Radi istinitog informisanja javnosti ističem  da je Viši sud u Pančevu, posle proučavanja svih dokaza, doneo dana 10.11.2016g., rešenje br.:   1-Reh.br.28/16, kojim je prof.Zorka Roknić rehabilitovana.
Odluku Višeg suda Pančeva, potvrdio je i Apelacioni sud Republike Srbije, dana 16.01.2017g., rešenjem br.: Reh-ž 3/17

SUBNOR u Vršcu i njihov predsednik upoznati su sa ovim rešenjima, ali i dalje ne prihvataju vladavinu prava i sudove demokratske zemlje u kojoj sada žive.

Tolerisanje ovakve dogmatski tretirane istoriografije danas više nije moguće.
 Neistinita tvrdnja objavljena na vašem portalu govori o lošim namerama onih, koji ne poštuju pravni sistem ove zemlje i o lošim namerama onih, koji ne mogu da se pomire sa činjenicom da je prof.Zorka Roknić nedužna.
Zahtevam da se, u skladu sa zakonom o informisanj u imedijima, član 96, stav 1, odgovor objavi u istom delu medija, u istom izdanju, u istoj rubrici, na istoj stranici, kao što je bila objavljena dezinformacija na koju se odgovara.

Sa poštovanjem, Dragan Kragić, Vršac

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!