REKONSTRUKCIJA GRADSKOG TRGA U VRŠCU: Postavljaju 3D slova sa imenom grada i nove cvetne skulpture

J. J. BALjAK

26. 10. 2020. u 17:10

GRADSKI trg u Vršcu doživljava novu mladost, jer se posle dve decenije od izgradnje prvi put radi kompletna rekonstrukcija zelenih površina u delu gde se nalazi muzički paviljon.

РЕКОНСТРУКЦИЈА ГРАДСКОГ ТРГА У ВРШЦУ: Постављају 3Д слова са именом града и нове цветне скулптуре

Foto: J. J. BALjAK

Radnici službe zelenila JKP „Drugi oktobar“ najpre su uklonili staro ukrasno šiblje, čiji je vek trajanja već bio na izmaku. Zatim su na površini od 2.200 kvadratnih metara oivičenih travnjaka ugradili savremeni zalivni sistem. Ovih dana postavljaju busenove trave, a uporedo se radi i jesenja sadnja cveća.

-Na najvećem travnjaku kod Đorđevića, površine 450 kvadratnih metara, urađeni su cvetnjaci u baroknom stilu, tj. trake koje se međusobno prepliću, kako bismo „razbili“ monotoniju geometrije, koja preovladava trgom – kaže Dragana Šipoš, šef službe zelenila.

Foto: J. J. BALjAK

Novina je i to što će na travnjaku ispred paviljona, koji će takođe biti kompletno rekonstruisan, biti postavljena bela 3D slova sa imenom grada. U pozadini će, kao dodatni ukras, biti napravljenja cvetna skulptura duga čak 13 metara, sa 26 nosača.

-Slova, koja su postala trend u mnogim gradovima Srbije, biće deo kompozije na kojoj su prikazani grozd i Vršačke planine sa kulom na vrhu. Tu će turisti i naši sugrađani moći da prave divne uspomene – dodaje Dragana Šipoš.

Trg bi u novom sjaju trebalo da zasija već krajem ove sedmice, ukoliko vreme bude dozvolilo komunalcima da završe posao.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili