EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U ČAČKU Četvoro novoobolelih, zarazili se na poslovnom sastanku

V. I.

15. 10. 2020. u 14:41

POSLE više od mesec dana sporadičnih slučajeva zaraženih od korona virusa u Moravičkom okrugu, u četvrtak je potvrđeno da su četiri osobe, koje su testirane u čačanskom Domu zdravlja, pozitivne na virus koron.

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У ЧАЧКУ Четворо новооболелих, заразили се на пословном састанку

Foto: V. Ilić

Po rečima direktora ZZJZ dr Aksentija Tošića, epidemiološkim istraživanjem utvrđeno je da su sve osobe bile istovremeno na sastanku sa rukovodiocem firme koji je u tom trenutku bio pozitivan.


Nakon potvrđivanje infekcije kod ove četiri osobe, naložena je njihova izolacija kao i njihovih kontakata, a njihovo stanje biće praćeno od strane epidemioloških timova kako bi se sprečilo dalje sekundarno širenje.

- Upravo zbog ovakvih mera koje preduzimaju sve zdravstvene ustanove u Srbiji možemo reći da je to jedan od razloga što u ovakvom okruženju, imamo povoljniju epidemiološku situaciju - kazao je dr Tošić i apelovao na sve sugrađane da još neko vreme budu dosledni i ispoštuju propisane mere zaštite. - Znam da to nije nimalo lako, naročito kada je u pitanju nošenje zaštitnih maski, ali to je definitivno mera koja znatno usporava širenje virusa, što rezultira manjim brojem inficiranih i hospitalizoanih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)