NOVI PORAST BROJA PACIJENATA: Epidemiološka sutuacija u Pčinjskom okrugu „preteća“

J.S.

12. 10. 2020. u 12:34

PREMA oceni epidemiologa vranjskog Zavoda za javno zdravlje dr Slađana Stankovića, epidemiološka situacija u Pčinjskom okrugu je „preteća“.

НОВИ ПОРАСТ БРОЈА ПАЦИЈЕНАТА: Епидемиолошка сутуација у Пчињском округу „претећа“

Kovid ambulanta u Vranju / Foto J. S.

- Procenat broja zaraženih u odnosu na broj testiranih varira između 18 i 10 posto. Najveći broj zaraženih je iz Vranja. Među novoobolelima je još jedno dete školskog uzrasta, ali u poslednjih desetak dana korona je potvrđena i kod dvoje medicinskih i dvoje nemedicinskih radnika vranjskog Zdravstvenog centra – kaže za "Novosti" epidemiolog Stanković.

U kovid bolnici vranjskog Zdravstvenog centra hospitalizovano je 28 pacijenata, od kojih je 12 pozitivno na korona virus. Među hospitalizovanima nema dece. Primljena su 2 bolesnika, a trenutan broj slobodnih postelja je 152. Na kućno lečenje su otpuštena tri pacijenta.

U kovid ambulanti tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 50 pregleda. Od tog broja prvih pregleda je ukupno 26. Uzorkovana je krv kod 28 pacijenata i sačinjen je 21 RTG snimak pluća.

Takođe, urađen je 31 brzi test i 21 PCR, a dijagnostikovana je bronhopneumonija kod 12 pacijenata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)