UGLJEVIK STASAO U CENTAR DUHOVNOSTI: Vladika Fotije zahvalio načelniku Periću na odličnoj saradnji

V. Mitrić

08. 10. 2020. u 18:12

EPISKOP Fotije nakon osveštanja istakao je da Ugljevik postaje duhovni centar Eparhije zvorničko-tuzlanske.

УГЉЕВИК СТАСАО У ЦЕНТАР ДУХОВНОСТИ: Владика Фотије захвалио начелнику Перићу на одличној сарадњи

Foto: V. Mitrić

Pored hrama u izgradnji Ugljevik ima i hram Svete Petke Paraskeve kao i manastir Svetog Aleksandra Nevskog koga su podigli ruski vojnici koji su bili u mirovnoj misiji ali i brojne druge hramove.

Vladika kaće da je "radost jer su osveštana zvona koja prema njegovim rečima treba da budu glas sabiranja srpskog naroda kada se čuju".

- U molitvama smo  govorili da zvona štite od raznih nepogoda, oluja, grada i drugih neprilika, a mnogi ljudi žive od zemlje koja im daje plodove a Crkva se moli Bogu da im zaštiti plodove - rekao je episkop Fotije.

Episkop Fotije ocenio je odličnom saradnju sa načelnikom Ugljevika Vasilijem Perićem istakavši da je Perić primer dobre saradnje Crkve i vlasti na lokalnom nivou te da je prisutan u svim hramovima.

Načelnik Perić, koji je i zamenik predsednika Eparhijskog upravnog odbora Eparhije zvorničke-tuzlanske  zahvalio je episkopu Fotije za koga ističe da uvek  donosi radost u opštinu Ugljeviku.

- Sabrali smo danas da osveštamo zvona hrama u izgradnji koga gradimo i na taj način gradimo našu veru pravoslavnu imajući u vidu da je upravo vera i crkva održala srpski narod na ovim prostorima - rekao je Perić i dao obećanje da će još snažnije podržavati Srpsku pravoslavnu crkvu i u narednom periodu.

Starešina hrama, protojerej-stavrofor Duško Tanacković rekao je da će već od sutra da se zvona podignu i postave.

Tanacković je rekao da se nastavlja gradnja hrama, unutrašnji radovi kao i radovi na fasadi i zahvalio ljudima dobre volje koji su priložnici ovog hrama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

LESKOVČANIN IZ NOVOG SADA VRAĆA DUG KIKINDI: Radiolog iz Instituta za zaštitu dece i omladine najavio besplatne preglede