KREĆU RADOVI NA OBNOVI INFRASTRUKTURE: Uređenje lokacije „Čikoš“

D.N.

29. 09. 2020. u 17:45

IZABRANI su izvođači za obnovu vodovoda i kanalizacije, kao uvod u početak kompletne obnove nekadašnjeg kultnog prostora u centru grada

КРЕЋУ РАДОВИ НА ОБНОВИ ИНФРАСТРУКТУРЕ: Уређење локације „Чикош“

Foto D. Novković

Gradska uprava Požarevca okončala je javnu nabavku za izvođenje infrastrukturnih radova u okviru rekonstrukcije prostorne celine “Čikoš”.

Reč je o radovima na obnovi vodovodne mreže, koje će izvoditi JKP „Belosavac“ iz Žagubice, kao i fekalne kanalizacije, za koje je izabran „Milanić“ iz Sopota. Ugovorena vrednost ovih radova iznosi 1,8 miliona i 3,7 miliona dinara.

Budući izgled prostora ispred „Čikoša“, FOTO Urbanistički projekat

Nakon njihovog završetka, počeće kompletno preuređenje prostora ispred nekadašnje kultne gradske kafane „Čikoš“, između Takovske i Ulice Veljka Dugoševića.

U planu je  postavljanje letnjih bašti, dečjeg zabavnog parka, šahovskih stolova i fontane. Biće formirane nove zelene površine sa stazama osvetljenim fenjerima, a izgradiće se i javni toalet.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DODELJUJU I NAGRADU „ANDRIJA ČIKIĆ“: U Smederevu se održava takmičenje pijanista, jedno od priznanja posvećeno dečaku ubijenom u Ribnikaru